17. Országos Baba és Játékkiállítás, Országos Babakészítési Verseny Győrben

 2013. február 20. 15:34

Március 23- április 4.
Az évente megrendezett kiállítás minden alkalommal egyedi és különleges. Ez abból adódik, hogy anyagát nagyrészt az Országos Babakészítési Versenyre érkezett babák, mackók teszik ki, melyek más kiállításon még nem szerepelhettek. E mellett évről-évre meghívást kap egy-egy jelentős alkotó, vagy egy gyűjtemény részletének bemutatására kerül sor.  

 2013-ban a Szolnok melletti Rákóczifalva Macimúzeuma lesz a kiemelt vendég. A többnyire 70-80 éves mackók különböző korok jelmezeibe öltöztetve különleges látványosságot kínálnak majd a látogatóknak.  
Évente meghirdetésre kerül a Közönségdíj, a látogatók által a legtöbb szavazatot kapott baba alkotója serleget kap.

Országos Babakészítési Verseny - nemzetünk összetartó ereje a család 
Az XVII. Babakiállítás keretében zajló versenyen a saját készítésű porcelán babák, textilbabák, népviseletes babák, egyéb anyagokból készült babák, babaöltöztetés, babaházak, babaszobák, babakellékek, mackók versenyezhetnek. 
A verseny 2013-ban a hagyományos családmodellre fókuszál, ajánlott témái ehhez kapcsolódnak:   
„Esküvői szokások, különleges esküvők” 
Rongybaba család- kézműves pályázat, mely a Praktika Magazinnal közösen kerül meghirdetésre. 

A zsűri tagjai az előző évekhez hasonlóan neves szakemberek lesznek, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság elnöke, a Magyar Bababarátok Egyesülete elnöke, Wlassics díjas közművelődési szakember, állami kitüntetéses népviseletes babakészítő és egy gyémántkoszorús porcelánbaba készítő mester, valamint a Praktika Magazin főszerkesztője, Boda Ildikó.
Info: www.fesztivalkozpontgyor.hu, www.babakiallitas.hu