190 ezer látogatója volt 2019-ben a Budakeszi Vadasparknak

Forrás: turizmus.com

 2020. január 06. 09:35

Mintegy 190 ezer látogató kereste fel a 40 éves intézményt, ahol a jubileumi évben 33 tematikus rendezvényen mutatták be a erdők élővilágát.

„A Budakeszi Vadaspark mögött hosszú út áll. A cél, a Kárpát-medencében őshonos, illetve betelepített állatfajok bemutatása, nem változott. Az elmúlt 40 évben folyamatosan fejlődött az intézmény: ma már olyan hely, ami gyönyörű erdei környezetben komplex családi élményt nyújt az érdeklődők számára.

Az ismeretterjesztő tematikus programoknak, a számtalan látogatóbarát fejlesztésnek, az új jövevényeknek, az aktív közösségimédia-jelenlétnek, a megújuló infrastruktúrának és a Vadaspark által kínált egyre bővülő szolgáltatások választékának köszönhetően töretlen a park népszerűsége.A családbarát fejlesztések sikerét nemcsak az évről évre növekvő látogatói létszám igazolja vissza, hanem a 2018-ban elnyert, az „Év családbarát ökoturisztikai élménye” szakmai díj és az idén kiérdemelt „Családbarát Hely Tanúsító Védjegy bronz fokozata” is – értékelte a Budakeszi Vadaspark 2019-ben elért eredményeit Szabó Péter igazgató.

A fejlesztések 2020-ban is folytatódnak

Fotó: Budakeszi Vadaspark/Facebook

A területbővítés és a 40. születésnap jegyében zajlott idén az új parasztudvar építése és átadása. Az állatállomány új fajokkal, például kendermagos magyar, valamint fehér erdélyi kopasznyakú tyúkkal és magyar lúddal is bővült.

A parasztudvar részeként nagy területű kecskesimogatót, valamint egy úgynevezett „nyúlvárost” alakítottak ki, ahol a Vadasparkba érkező gyermekek és felnőttek főként a magyar óriásnyulakkal ismerkedhettek meg testközelből.

Az idei év nyarán a Vackor Napközis Táborban több mint 250 gyermek ismerkedett meg a hazai állat- és növényvilággal, az állatok gondozásával, a felelős állattartással. Sikeres volt a „Házhoz megy a Vadaspark” elnevezésű, óvodások és iskolások számára szóló program is.

A Vadaspark zoopedagógiai foglalkozásain közel 150 csoport, több mint 3600 gyermek vett részt. Kutatási és oktatási együttműködések keretében 2019-ben több magyar és külföldi intézmény kutatói, diákjai fordultak meg a Budakeszi Vadasparkban.

A jubileumi évhez az online térben történt fejlesztések is hozzátartoztak. Az év elején indult el a Vadaspark új, felhasználóbarát módon átalakított weboldala. A Vadaspark Instagram-profilja olyannyira népszerűvé vált, hogy 2019-ben meghétszereződött az oldal követőinek száma.

A 2020-as fejlesztési tervek között szerepel a Vadaspark bővítése madárröpdékkel, valamint a vadasparki háttérinfrastruktúra jelentős bővítése. is. Az intézmény a gyermekeknek új játszótérrel és kibővített programcsomaggal szeretne kedveskedni idén.