2 in 1: taxisok is bekapcsolódhatnak az árukiszállításba

Forrás: turizmus.com

 2020. április 17. 10:14

A veszélyhelyzet idejére mentesítette a személyszállításra vonatkozó követelmények alól a taxisokat és taxistársaságokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), hogy ezzel lehetővé tegye nekik a bolti árukiszállításban és az ételszállításban való részvételt.

Ez nagy segítség azoknak a éttermeknek és üzleteknek, amelyek a megnövekedett házhozszállítási igényeket csak nehezen tudják teljesíteni, emellett pedig a személyszállítóknak is jó lehetőség, hiszen a jelentősen megcsappant utasszám miatt kieső bevételeik egy részét így pótolni tudják – mondta Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára, hozzátéve, hogy ezzel a vásárlók is jól járnak, hiszen így hamarabb megkaphatják a vásárolt árut.

Egy új rendelet lehetővé teszi a taxisok számára a bolti árukiszállításban és az ételszállításban való részvételt

Fotó: 123rf.com

A feladatokba szerződésekkel bevont taxis vállalkozások ezzel segíthetik a létfontosságú cikkek házhozszállítását.

A rendelkezés kizárólag az említett áruszállítás során ad ideiglenes felmentést a személyszállítás kötelező feltételeinek alkalmazása alól, ennek megfelelően utas és áru egyszerre továbbra sem szállítható taxin.

Az átmeneti előírásokat a személygépkocsival közúti személyszállítást végző szolgáltatóknak a veszélyhelyzet során a lakosság ellátásában való részvételéről szóló, szerdán megjelent kormányrendelet tartalmazza.