20 milliárdos fejlesztés a Fertő partján

Forrás: turizmus.com

 2018. június 15. 19:43

Az odavezető utak korszerűsítésével együtt 30 milliárdot felemésztő projekt 2020-2021-re készülhet el - hangzott el a fejlesztést bemutató szakmai fórumon.

A Hotel Sopron konferenciatermében, június 15-én, a Magyar Turisztikai Ügynökség stratégiai és fejlesztési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Fertő Part nevű, s "Az élmények otthona" alcímű projekt jelenleg a legnagyobb a maga nemében.
Gajda Tibor elmondta azt is, hogy a Fertő Part fejlesztés 100%-ban költségvetési forrásból valósul meg.

Az idén megkezdődő beruházás I. ütemében létrejön egy új vitorlás / hajókikötő, 500 férőhelyesre bővítik a horgászcsónak-kikötőt, megnövelik és korszerűsítik a strandot, létrehoznak egy kempinget, s két fogadót, összesen mintegy 400 férőhellyel, sportpályákat építenek, éttermet és több, kisebb vendéglátóhelyet alakítanak ki, valamint, felépítenek egy olyan látogatóközpontot, ahol a térség turisztikai látnivalóit mutatják be. A látogatók számára 1.000 gépkocsit befogadó parkolót építenek.
A projekt II. ütemében, többek között egy 100 férőhelyes szállodát is építenek majd.

Letisztult, a tájat érvényesülni hagyó épületeket tervezett a KÖZTI

Fotó: Sopron-Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt.

Gajda Tibor hangsúlyozta, hogy a Fertő magyar oldalán megvalósuló beruházás egész évben fogad majd egyéni vendégeket, osztálykirándulásokat és sport-táborokat.

Balról jobbra: Tima Zoltán, Kárpáti Béla, a mikrofonnál Gajda Tibor

Fotó: turizmus.com

A Sopron-Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Kárpáti Béla többek között azt hangsúlyozta, hogy ez a fejlesztés alapvetően meghatározza majd a turisztikai térség megítélését, s fogadókapuként is funkcionál majd.

Elmondta azt is, hogy a Fertő Part megközelítését biztosítják mind az autósok, mind a kerékpárosok, valamint a gyalogosok számára.

A látogatóközpont oldalnézeti látványterve

Fotó: Sopron-Fertő Turisztikai Nonprofit Zrt.

A terveket készítő KÖZTI építésze, Tima Zoltán azt hangoztatta, hogy ezzel a fejlesztéssel a tó magyar oldalának több évtizedes lemaradását pótolják. A tervezésnél figyelembe vették, hogy a beruházás ökológiai szempontból is fenntartható legyen, így például, a Fertőrákosról bevezető út kialakításánál ügyelnek majd arra, hogy ne vágják el a terület védett állatainak keresztirányú mozgását.