200 ezren a Művészetek Völgyében

Forrás: MTI

 2017. augusztus 02. 10:20

Az idei Művészetek Völgye a szervezők szerint rendkívül sikeres volt, tíz nap alatt összesen mintegy 200 ezren látogattak el Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A 27. alkalommal megrendezett fesztiválon mintegy 1200 programmal, 27 programhelyszínnel és 40 további vásáros és kiállítási helyszínnel várták a látogatókat - mondta Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál program-és marketingigazgatója.

Kiemelte: idén több új helyszínnel bővült a fesztivál, először várta Szirtes Edina Mókus saját udvara a látogatókat, továbbá egy újcirkuszi és kortárstánc-sátort is felállítottak. Emellett szintén először volt jelen a fesztiválon a Magyar Nemzeti Filmarchívum, amely filmekkel, gyerekprogramokkal, éjszakai szabadtéri filmvetítésekkel várta a közönséget.


A Művészetek Völgye vendége volt mások mellett Mácsai Pál, Ganxsta Zolee, Zacher Gábor, Őze Áron és Csík János is. Harcsa Veronika saját udvarában a magyar dzsessz legjelesebb képviselőivel, Hobo versestjeivel várta a látogatókat.

A vasárnap véget ért fesztiválon a hazai könnyűzenei színtér legnépszerűbb zenekarai mellett fellépett a francia Deluxe és Nouvelle Vague, valamint az amerikai Pink Martini feat. China Forbes.
A színházi kínálatban idén többek között a Nemzeti Színház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint az Orlai Produkciós Iroda előadásait láthatta a közönség.

Oszkó-Jakab Natália elmondta: sok kérés, ötlet érkezik a rendezvénnyel és a programokkal kapcsolatban, könnyűzenei nagyszínpaduk, a Panoráma Színpad nevéről is a közönség szavazatai döntöttek.

A Művészetek Völgye első hétvégéjén mintegy 60 ezren, a további hét napon pedig 140 ezren fordultak meg a fesztiválon. A legnépszerűbb jegytípus az ötnapos bérlet volt.

Jövőre július 20. és 29. között várja a látogatókat a Művészetek Völgye, a jegyértékesítés 2017. augusztus 1-jén kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

Dalí-művek a Reök-ben

2017. július 21.