2016: a minőségfejlesztés és a helyi termékek éve lesz Miskolc idegenforgalmában

Forrás: turizmus.com

 2015. december 06. 13:17

A 2016-os tervekről folyt az egyeztetés a Miskolc és Térsége Turisztikai közhasznú Egyesület november végi közgyűlésén.

Az egyesület a miskolci TDM, a MIDMAR Nonprofit Kft. egyik tulajdonosa, amely mára már több mint 70 tagot számlál, elsősorban miskolci és környékbeli szállásokat és vendéglátóhelyeket, de a legjelentősebb látnivalók működtetői és több Miskolc környéki önkormányzat is tagja.

 

Az egyesület 2015 elején új elnökséget választott, éppen kilenc hónapja dolgozik az új vezetőség. Katona Ferenc elnök az elmúlt időszakról szóló beszámolójában kiemelte, hogy nagyon sok egyeztetés történt az elmúlt háromnegyed évben, s elsősorban a minőségfejlesztés és a helyi termékek minél szélesebb körű beemelése lesz az egyesület célja a 2016-os évben az egyesület számára.

 

Az elmúlt hónapokban több környékbeli települési önkormányzat is belépett az egyesületbe, tovább bővítve a miskolci turisztikai kínálatot a környező települések programlehetőségeivel, ami elsősorban a turisztikai termékfej leszt&ea cute;s szempontjából jelent kihívást, de a minőségi helyi termékek vendégasztalra való kerülésében is kimelelkedően fontos. Ezzel kapcsolatban a beszámolóban elhangzott: az idén vitrineket vásárolt az egyesület, amelyeket a tagjainál helyezett ki, ahol már idén elkezdődött a helyi termékek és a Miskolc arculatos ajándéktárgyak értékesítése, ezen túl többezer Miskolc szalvéta került szétosztásra az egyesület tagjainál idén is.

A minőségi helyi termékek turisztikai kínálatba emelése volt a témája Szabadkai Andrea előadásának, aki vendégelőadóként, aki az Élő Tisza védjegy programok felelőse, kistermelői érdekképviselet koordinátora, valamint a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesületének elnökségi tagja, s aki évek óta dolgozik a kistermelők érdekében, hogy a szabályozási környezet több teret engedjen a hagyományok érvényesülésének. Előadásában más területek TDM szervezeteinek a hasonló irányú munkáját is bemutattta.

A közgyűlésen Nagy Júlia TDM menedzser a 2016-os tervekről beszélt. Elmondta: a 2016-os évnek a minőségfejlesztés jegyében kell telnie Miskolcon. A TDM célja az egyesület törekvéseihez kapcsolódva, hogy az attrakciók egységes, desztinációs szintű általános minőségbiztosítása elinduljon, valamint hogy a turisztikai szolgáltatóknál minél több jó szakember várja a vendégeket, akik jól ismerik Miskolcot és környékét, s akik mosolygósan, kedvesen várják a vendégeket. Mindezen fejlesztésekkel és egy teljesen újragondolt markeringkommunikációval a miskolci TDM 40.000 vendégéjszakával szeretné 2016-ban bővíteni a miskolci vendégforgalmat.

Idén először elismerő oklevéllel köszönte meg az egyesület azon turisztikai szolgáltatók munkáját, akik 2015-ben magas színvonalú szolgáltatásaikkal Miskolc jó hírét erősbítették. Elismerő oklevelet kapott: Végállomás Bistorant, Avalon Park, Lillafüredi Pisztrángtelep, Zip's Brewhouse Kft., Malom Étterem, Bartók Plusz Miskolci Operafesztivál, Miskolci Turisztikai Kft., Lévay Villa Hotel.

Az egyesület közgyűlése stílusosan helyi termelők termékbemutatójával és kóstoltatásával ért véget.