2017 legbefolyásosabbjai a magyar turizmusban

Forrás: turizmus.com

 2018. február 01. 20:00

Szerkesztőségünk ötödször vállalkozik arra, hogy bemutassa a magyar turizmus alakulására legerősebb hatást gyakorló személyeket. Az exkluzív TOP 50-es kiadványt immár hagyományosan a február 1-jei Turisztikai Díjátadó Gálán és Évadnyitó Fogadáson mutatták be.

 

Az ötödik TOP 50-es kiadvány – pontos címe: Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban – listáján 13-an szerepelnek először a legbefolyásosabbak között, 19 szakember pedig ötödik alkalommal.

A kiadvány szerkesztésekor visszatértünk a legelső kiadás gyakorlatához, amely szerint nem kívánjuk sorrendbe állítani a szakembereket, hiszen lehetetlen lenne összemérni egymástól eltérő tevékenységeket. Így – a jól bevált módszert követve – mértékadó turisztikai szakmai szervezetek, vagyis szakmai zsűri segítségével választottuk ki az 50 személyt.

A végleges listán – ahogy a korábbi években is – több mint 50-en (összesen 58-an) szerepelnek, mivel párban mutatjuk be azokat a szakembereket, akik egymástól elválaszthatatlanul képviselnek egy-egy céget, intézményt.

Az előző négy kiadással ellentétben viszont külön fejezetet szentelünk azoknak a kormánytagoknak, illetve kormányzati szereplőknek is, akik meghatározó befolyást gyakorolnak a turisztikai ágazatra, az ötvenes listán pedig kizárólag turisztikai szakembereket és üzletembereket, valamint velük szorosan együttműködő polgármestereket szerepeltetünk.

 

De kik is sorakoznak a listán?

Szállodaláncok, utazási irodák, légitársaságok, szakmai szervezetek vezetői és gasztronómiai szakemberek mellett bekerültek mindazok, akik az elmúlt évben a leginkább befolyásolták a GDP csaknem tíz százalékát és 400 ezer ember megélhetését biztosító ágazat mindennapjait. De a válogatásból az is kitűnik, hogy a turizmusból egyre nagyobb szeletet hasít ki Magyarországon is a kultúra, valamint, hogy hazánk mind jelentősebb helyet követel magának a világ gasztronómiai térképén is.

 

Néhány idézet a könyvből:

„A biztonság szónak például ma már egészen más jelentése van, mint negyedszázaddal ezelőtt...” (Békefi Veronika, Neckermann Magyarország)

„A nemzetközi verseny mellett látható, hogy egyre bővül a hazai kínálat is, ami arra ösztönöz minket, hogy folyamatosan elébe menjünk a közönség igényeinek...” (Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, VOLT, Nagyon Balaton, B.my.Lake, Strand)

„Tavaly folytatódott szervezeti kultúraváltásunk, amelynek célja még vonzóbb munkahelyi környezet megteremtése. Az AccorHotels és az Orbis a holnap szállodaiparára készül...” (Gilles Clavie, Orbis Hotel-Group)

„Fel kellett hívni a lehetséges partnerek figyelmét arra, hogy bár a Millenáris hatalmas, indusztriális csarnokokkal bír, kiváló kisebb rendezvények lebonyolítására is,” (Glázer Tamás, Millenáris Park)

„A magyarországi turizmus kiváló eredményeihez Budapest vonzereje mellett a légi ipar is hozzájárult a járatsűrítésekkel és az új célpontokkal, de a magyarok is egyre többet utaznak.” (Jost Lammers és Kam Jandu, Budapest Airport)

„Kedvenc városom Budapest, és mindent elkövetek, hogy más is beleszeressen.” (Káel Csaba, MÜPA)

„Azt vállaltam, hogy megoldom a régi és az új struktúra közötti átmenetet, amelynek eredményeként egy valóban 21. századi szövetség jöhet létre.” (Könnyid László, MSZÉSZ)

„A Gerbeaud Ház 160 éves történetét méltó módon folytatni nagy kihívás és nagy megtiszteltetés. De a mostani csapatunkkal mindenre képesek vagyunk!” (Pintér Katalin, Gerbeaud Gasztronómiai Kft.)

„Mi nem az ország legjobb éttermei vagyunk, hanem egy közösség, saját arculattal.” (Ruprecht László, SVÉT)

„A válságot túl lehet élni, ha megértjük a vendégek igényeit: áttekinthetőség, jó árak, gyorsan megjelenő találatok – mert azok nem változnak.” (Szigetvári József, Szallas.hu)

„Teljesítettük a korábban megfogalmazott célunkat: mára a fürdők Budapest egyik legfőbb turisztikai vonzerejévé váltak.” (Szőke László, BGYH Zrt.)

 

A kiadványt ITT rendelheti meg >>