2019 lesz a Red Bull Air Race utolsó szezonja

Forrás: turizmus.com

 2019. május 29. 13:49

Az idei évre betervezett versenyeket – június 15-16. Kazany, Oroszország, július 13-14. Zamárdi, Magyarország és szeptember 7-8. Csiba, Japán – még megtartják.

Az első Red Bull Air Race világbajnokságot 2003-ban tartották, és azóta több mint 90 versenyt bonyolítottak le. Ezek lehetőséget adtak a világ legjobb pilótáinak arra, hogy nagy sebességű. alacsony repülés közben extrém manővereket hajtsanak végre.

„A Red Bull Air Race a legmagasabb szintű sportélményt nyújtotta, de nem vonzott annyi külső érdeklődőt, mint a márka egyéb rendezvényei” – áll a Red Bull honlapján található közleményben. A Red Bull ebben köszönetet mond a pilótáknak, a csapatoknak, a vendéglátó városoknak és saját alkalmazottainak mindenért, amit 16 év alatt az eseményért tettek.

A Red Bull Air Race egyik budapesti futama

Fotó: pexels.com

Magyarországon eddig 12 versenyt rendeztek. Korábban megírtuk, hogy Tarlós István, Budapest főpolgármestere 2019 februárjában tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy „a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre.”

A verseny lebonyolításáre jelentkezett Keszthely és Hévíz, végül Zamárdi kapta a rendezés jogát. „A verseny óriási hírverést jelent majd a településnek és az egész balatoni régiónak” – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Kapcsolódó cikkek