2021-ben rendezik csak meg a dubaji világkiállítást

Forrás: MTI

 2020. május 04. 16:12

Egy évvel elhalasztják az eredetileg idénre tervezett dubaji világkiállítást a koronavírus-járvány miatt. Az expó várhatóan 2021. október 1-jén nyílik meg.

Az emírség dollármilliárdokat szánt az Expo 2020 megrendezésére, hogy lendületbe hozza gazdaságát. A világjárvány kitörése miatt azonban márciusban arra tett javaslatot, hogy jövőre halaszthassa a rendezvényt. A részt vevő országok sem tudtak megfelelően felkészülni a rendezvényre.

Az expo számos futurisztikus épülete közül az egyik, a Mobilitási Pavilon

Fotó: Expo 2020

A párizsi székhelyű Nemzetközi Kiállítási Iroda hétfőn bejelentette, hogy a jelenleg is zajló szavazás során – melynek hivatalos végeredményét május végén teszik közzé – az országok kétharmada már beleegyezett az egyéves halasztásba, így annak nem lesz akadálya.

A BIE végrehajtó bizottsága már áprilisban támogatásáról biztosította a halasztást.

A javasolt halasztás szerint az expót 2021. október 1. és 2022. március 31. között rendezik meg Dubajban.

A sejkség 2014-ben nyerte el a 2020-as világkiállítás megrendezésének jogát.

A kiállításon Magyarország is képviselteti magát. Idén március elején még azt nyilatkozta a diplomáciai ügyekért felelős Takács Szabolcs miniszteri biztos, hogy Magyarország célja, hogy kétmillió ember látogassa meg a 2000 négyzetméteres magyar pavilont, ahol hat hónapon keresztül minden nap magyar vonatkozású programokat rendeznek.