25 érdekesség hazánkról a The Telegraph oldalán

Forrás: The Telegraph

 2017. március 16. 12:04

A The Telegraph március 15-e előtt tisztelegve összeállított egy listát „25 lenyűgöző dolog, amit nem tudhattál Magyarországról” címen.

A listán szót ejtenek többek között a fürdőkről, a pálinkáról, a zsinagógáról, de magáról a nyelvről is.

Íme néhány érdekes pont az összeállításból:

Hihetetlen helyszínek egy vízparti nyaraláshoz

A maga 600 négyzetkilométeres területével a Balaton Közép-Európa legnagyobb tavának számít. Mérete miatt sokszor magyar tengerként említik, melynek partjai évtizedek óta vonzza a napozni vágyókat. A közelében található Hévíz pedig a gyógyulni vágyók kedvelt helyszíne, gyógyvíze a reumatikus megbetegedésekre és fájdalom enyhítésére javasolt.

Révfülöpi strand

Fotó: revfulop.hu

 

Van egy szobor, amely kiváló íróvá tehet

A legenda szerint, ha valaki megérinti a városligeti Anonymus szobor tollát, az kiváló írói készséggel lesz megáldva. Talán nem hiszed, de a toll fényes felülete arról árulkodik, hogy mások igen.

Anonymus-szobor a Városligetben

Fotó: Wikipedia

 

Tiszteletlenség sörrel koccintani

A legenda szerint az 1848-as szabadságharc leverése után a 13 vértanú kivégzésekor az osztrák katonák minden egyes kivégzett ember után sörrel koccintottak. Ennek eredményeképp a magyarok megfogadták, hogy 150 éven keresztül nem koccintanak sörrel. Bár az idő letelt, a szokás máig él. A szemkontaktus és „egészségedre” kötelező minden más esetben.

A szokás máig él

Fotó: sutterstock.com

A teljes lista angol nyelven a The Telegraph oldalán elérhető.