25. Múzeumok Majálisa az online térben

Forrás: turizmus.com

 2020. április 29. 18:06

2020. május 15-16-án ünnepelte volna a Magyar Nemzeti Múzeum a 25. Múzeumok Majálisát a Múzeumkertben. A jeles évfordulón azonban a világjárvány következtében sem egymással, sem a közönséggel nem tudnak a múzeumok munkatársai személyesen találkozni.

A Múzeumok Majálisát minden évben sokan várják, mivel a május nem múlhat el a múzeumok seregszemléje nélkül, amikor több száz múzeummal és több ezer emberrel telik meg és koncertektől hangos a Múzeumkert.

Ilyenkor a hazai intézmények együtt mutatják meg a nagyközönségnek, milyen sokszínűek, hogy hányféle tudományos kutatási területtel foglalkoznak, milyen gyűjteményekkel és kiállításokkal rendelkeznek. Ezek ismertetésére mindig színes programkínálattal készülnek, hogy játékos formában, szórakoztató módszerek segítségével adják át az ismereteket.

Mivel az idén ebben az időpontban csak a virtuális térben sikerül együtt lenni, ezért a jeles évforduló alkalmából az MNM létrehozta a „25 éves a Múzeumok Majálisa” Facebook-csoportot.  A csoportba elsősorban az ország múzeumait hívták meg, és kérték, hogy osszák meg az elmúlt évek során készült fényképeiket, videóikat és a hozzájuk kapcsolódó emlékeiket.

Az idei Múzeumok Majálisára csak az online térben kerülhet sor

Fotó: muzeumokmajalisa.hu

A csoportba várják a közönség képes emlékeit. Mindazt, amire szívesen gondolnak vissza, ami meghatározó nyomot hagyott bennük, melyik múzeum programja volt számukra kiemelkedő, vagy milyen koncerten érezték magukat legjobban. A FB-posztokat összekapcsolják a #muzeumokmajalisa hashtagen keresztül.

A szervezők remélik, hogy a következő hetekben „dübörögni fog” a 25 éves a Múzeumok Majálisa FB-csoport, és május 18-án a Múzeumok Világnapján együtt örülhetnek szervezők és látogatók a közös emlékeknek.