251 millió utazás a Tavaszi Fesztivál alatt Kínában

Forrás: turizmus.com

 2022. február 10. 08:29

A Kulturális és Idegenforgalmi Minisztérium adatai szerint Kínában körülbelül 251 millió belföldi turisztikai célú utazást regisztráltak az idei Tavaszi Fesztivál ideje alatt.

Az előző évihez képest idén 2 százalékkal csökkent a belföldi utazások száma és a belföldi turizmusból csaknem 289,2 milliárd jüan (körülbelül 45,4 milliárd dollár) bevétel keletkezett – írja a tárca közleménye alapján a silkroadhungary.hu.

Sanghaj közel 11 millió látogatót fogadott, és több mint 17,7 milliárd jüannyi (mintegy 2,8 milliárd amerikai dollárnyi) bevételre tett szert az idei Tavaszi Fesztivál ideje alatt – közölték a helyi hatóságok.

A január 31-én kezdődött hétnapos nemzeti ünnep ideje alatt mintegy 500 kulturális és turisztikai programot kínáltak az érdeklődők számára, amelyeket ősi városokban, múzeumokban, művészeti galériákban és más turisztikai látványosságokban tartottak – közölte a Sanghaji Kulturális és Turisztikai Hivatal.

2022 a Tigris Éve a kínai időszámítás szerint

Fotó: 123rf.com

 

A helyi múzeumok és művészeti galériák által rendezett online kiállítások és előadások több mint 3,2 millió nézőt és résztvevőt vonzottak.

A Sanghaji Természettudományi Múzeum online kiállításán – amelyet a tigris évének tiszteletére rendeztek – az érdeklődők érdekes tényeket tudhattak meg a tigrisekről és más macskafélékről.

A Tavaszi Fesztivál ideje alatt a sanghaji szállodák átlagos kihasználtsága 40 százalék volt, amely 5 százalékos növekedést jelent a tavalyi ünnepi időszakhoz képest.