27 kiállító várta a magyar szakembereket a Szlovén Turisztikai Hivatal workshopján

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 29. 13:51

A szlovéniai szállodák, turisztikai attrakciók, fürdőhelyek és síparadicsomok képviselői 45 magyar partnerrel találkoztak a Szlovén Turisztikai Hivatal szeptember 27-ei workshopján a Continental Hotel Budapestben.

Szlovénia új és eddig kevésbé ismert szabadidős szolgáltatásai, aktuális ajánlatai álltak az idei B2B találkozó fókuszában. A személyes megbeszélések előtt Szlovénia magyarországi nagykövete köszöntötte a találkozó résztvevőit. Marjan Cencen felhívta a figyelmet arra, hogy Szlovénia gazdaságában és mindennapjaiban milyen fontos szerepet tölt be a turizmus. Kiemelte országa sokszínűségét, természeti értékeit, gasztronómiai kínálatát és az aktív kikapcsolódás lehetőségeit, majd a két szomszédos ország jó kapcsolatait hangsúlyozva hozzátette: reméli, hogy továbbra is sok magyar vendég fog hosszabb-rövidebb időt eltölteni náluk.

Marjan Cencen, Szlovénia magyarországi nagykövete

Fotó: Grósz Balázs

Karmen Novarlič, a Szlovén Turisztikai Hivatal üzleti kommunikációs osztályának vezetője videóval kísért prezentációban mutatta be az ország turisztikai jellemzőit. Hat pontban foglalta össze a legfontosabb hívószavakat, amelyekre Szlovénia idegenforgalmi marketingje fókuszál. Ezek a biztonság, a zöld és fenntartható szemlélet, a sokszínűség, az egyedi élmények, a kultúra és a természet kapcsolata, illetve a magas színvonalú helyi gasztronómia.

Karmen Novarlič, a Szlovén Turisztikai Hivatal üzleti kommunikációs osztályának vezetője

Fotó: Grósz Balázs

Az említett értékek melletti elköteleződést rangos nemzetközi elismerések sora igazolja, ilyen például az, hogy 2019-ben Szlovéniát a világ 10 legbiztonságosabb országa közé sorolták, vagy hogy 2018-ban Szlovénia egésze elnyerte az Európai Gasztronómiai Régió 2021 címet.

Karmen Novarlič hozzátette, hogy a szlovén turisztikai ágazat zöld, egészséges, technológiai értelemben „okos” és felelősségteljes megoldásokkal élő szereplői az év 365 napján várják a vendégeket.

A rendezvény szlovén és magyar résztvevői

Fotó: Grósz Balázs

A prezentáció után következtek a B2B-találkozók, majd játékos program, tombola és ínyenc vacsora várta a résztvevőket a Continental Hotel megújult Araz éttermében.