28 ezer dolgozójától válik meg a Disney

Forrás: turizmus.com

 2020. október 01. 10:45

Az utóbbi idők egyik legnagyobb elbocsátását jelentette be a Disney. Miután a koronavírus-járvány továbbra is jelentős negatív hatással van az úgynevezett üdülési szórakoztató üzletágra, mintegy 28 ezer dolgozót bocsát el a megacég floridai és kaliforniai témaparkjaiból.

Az elbocsátások a vállalat különféle üzleti területeire terjednek ki, ideértve a vidámparkokat, a hajózási üzletágat és a kiskereskedelmi szegmenst is – írja a portfolio.hu.

A cikk kiemeli: az elbocsátottak 67 százaléka részmunkaidős dolgozó. A Disney az elbocsátott munkavállalók számára többek között 90 napos végkielégítést is biztosít. A világjárvány előtt a Disney belföldi (amerikai) park üzletága több mint 100 ezer embert foglalkoztatott.

Az orlandói Magic Kingdom park jellegzetes Disney-kastélya

Fotó: 123rf.com

Mint írják, a tömeges elbocsátásnak voltak előzményei, áprilisban a cég 43 ezer dolgozót küldött fizetés nélküli szabadságra.

Bár júliusban a cég újranyithatta számos bezárt parkját, beleértve a floridait is, azonban a látogatók száma töredéke volt a koronavírus előtti szinteknek, és a társaság egyébként továbbra sem kapott engedélyt a kaliforniai Anaheimben található két vidámparkjának újranyitására.