3. Nemzetközi Verkli Fesztivál Keszthelyen

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 26. 16:03

A Keszthelyi Turisztikai Egyesület – a Keszthely Térségi Vállalkozói Klubbal, a Sétáló Utcai Kereskedők és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületével karöltve – idén harmadik alkalommal rendezi meg szeptember 5-6-án a 3. Nemzetközi Verkli Fesztivált Keszthelyen.

A rendezvény az elmúlt két évben mind a látogatók, mind pedig a résztvevők körében nagy sikert ért el. 2015-ben is Svájcból, Németországból,  Franciaországból, Ausztriából érkeznek a verklisek és 2 magyar verklis is lesz. 42 zenegépből szól a verkli muzsika ezen a hétvégén Keszthelyen a Fő téren, a Sétáló utcán, a Festetics kastély parkjában és a piacon.

A kora esti óráktól a színpadon különböző programokkal szórakoztatják a látogatókat mind a két nap, étel, ital is lesz a Fő téren és a Sétáló utcán, valamint kézművesek  is kitelepülnek.

Az idei évben is verseny hirdetnek a szervezők a verkliseknek: a zenegépek külleme és hangja, a működtetők öltözetének és esetleges műsorának értékelése szavazólapokon történik, melynek eredményét vasárnap délután, a fesztivál zárásakor hirdetik ki.

A helyezettek értékes ajándékokat kapnak.

A fent jelzett civil összefogás biztosítja a vendégek szállását, étkezését, a versenyek díjait.

A fesztivált a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és Keszthely Város Önkormányzata, valamint  Zala Megye  Önkormányzata mellett a helyi vállalkozók is támogatják.

További információ: Tourinform Iroda Keszthely, 83 314-144. Email: keszthely@tourinform.hu