30 millió eurót költ Izrael a Siratófal turisztikai infrastruktúrájára

Forrás: turizmus.com

 2022. február 09. 18:39

Mintegy 30 millió eurónak megfelelő összeggel támogatja a jeruzsálemi Siratófal turisztikai infrastruktúrájának fejlesztését az izraeli kormány.

110 millió sékelt, azaz mintegy 30 millió eurót szán az izraeli kormány az elkövetkező öt évben arra, hogy fejlessze a jeruzsálemi Siratófal és környékének turizmusát. Az átfogó projektben a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, képzési programok megvalósítása és egyéb fejlesztések szerepelnek – írja az fvw.de.

A beruházás célja, hogy a szent hely látogatását még vonzóbbá és egyszerűbbé tegye.

A projektet maga Naftali Bennett izraeli miniszterelnök terjesztette be. A megvalósításhoz tíz minisztérium közösen bocsátja rendelkezésre az eszközöket.

Izrael átfogó projekt keretében fejleszti a Siratófal turisztikai infrastruktúráját

Fotó: 123rf.com

„A Siratófal a zsidó nép egyik legszentebb és legfontosabb helye, amelyet rendszeresen látogatók milliói keresnek fel a világ minden tájáról. A kormány által elfogadott ötéves terv tovább javítja a hely infrastruktúráját, és hozzájárul ahhoz, hogy még több látogató érkezzen” – nyilatkozta Bennett.

A cikk emlékeztet: a Nyugati Fal (Siratófal) Örökség Alapítvány (Western Wall Heritage Foundation) az Izraeli Régészeti Hatósággal közösen tavaly augusztusban adott át egy új, a Siratófal alagútján át vezető látogatói útvonalat. Az ide érkezők a régészeti feltárások során a Nyugati Fal alagútjaiban felfedezett, a Második Templom korából származó pompás középületbe nyerhetnek bepillantást.