3,5 millió eurós médiamegjelenés másfél hónap alatt Németországban

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. június 27. 17:20

A német képviselet megbízásából a dpa német hírügynökség újságírónője tavaly járt Budapesten, hogy felderítse Budapest legújabb tetőteraszait, kilátópontjait, kiülős szórakozóhelyeit és hogy megismerkedjen a Sziget fesztivál bombasztikus kínálatával.

A megjelenések izgalmas címei vonzzák az olvasókedvet: Bazilika és rooftop-bár, Budapest trendi város, Budapestet megélni a magasból, Budapest fentről másképp, Budapest a tetőn, stb. Az április közepétől publikált cikkekben szép képekkel mutatják be a trendi Budapestet, a Szt. István Bazilikából és más bárokból nyíló páratlan kilátást és a lenyűgözi körpanorámáját a tetőteraszokról.

Cikkét azóta sorra veszik át a német tartományok és városállamok vezető napilapjai, úgy mint Hamburger Abendblatt, Abendzeitung München, Rheinische Post és a Nordwest Zeitung.  A cikkáradat több mint 2,2 millió olvasót ér el a Magyarországra irányuló turizmus szempontjából legfontosabb és legnépesebb küldő területeken mint pl. Bajorország, Baden-Württemberg, Észak- Rajna-Vesztfália, Hessen, Türingia és Hamburg. Az eddigi megjelenések hírértéke meghaladja a 45 millió forintot.

A képviselet kezdeményezésére és aktív közreműködésével A nagy fellépés címmel önálló Budapest füzet jelent meg Németországban, amely 12 év után újra egy hiánypótló mű a német nyelvű utazási magazinok sorában. Az ADAC Reisemagazin példányait több mint másfél millióan olvassák Németországban, Svájcban és Ausztriában, a füzet hírértéke 900 millió Ft. Az olvasók kétharmada rendszeres előfizető, több mint  88%-ban 18-39 éves, kifejezetten aktív utazó réteg.

A 146 oldalas, gazdagon illusztrált, exkluzív magazin új szemszögből, izgalmas tematikával és sajátos képanyaggal mutatja be a magyar fővárost, így pl. magyar olimpiai bajnokok markáns helyszíneken készült képeivel. Az olimpiai témának önálló rovatot is szentel a kiadvány. Kiemelt helyet kaptak még a fürdők, a nagyvárosi élet és az állandóan változó-fejlődő gasztronómia, mely kifejezetten étvágyat csinál Budapesthez. A szerzők mellett „szót kapnak" budapestiek, Budapesten élő németajkúak vagy éppen ott tartózkodó turisták, s velük mondatják el a város szépségeit, érdekességeit. A város sokszínűségét és egyediségét - a hagyományos látnivalók mellett – pl. egy rendhagyó víz alatti városnéző túra, a stresszmentes övezetek, kilátók és teraszok vagy a pesti divat új hajtásainak bemutatásával támasztja alá a kiadvány. Az olvasó szemei előtt ismert filmjelenetek elevenednek meg, melyekben Budapest "játszotta" a világ nagyvárosait.

A Budapesten járt, többnyire fiatal szerzők újszerű, színes nyelvezete minden réteget és korosztályt megszólít, s egyszerre ébreszt bennük utazási vágyat, melyhez azonnal tálcán tálalják a sok látnivalót és hasznos tippeket. A magazin több rendezvényt, szállodát, éttermet, szórakozóhelyet és kávézót is bemutat vagy felsorakoztat. A már jól ismert szuvenírek - Unicum, matyó hímzés és herendi porcelán mellett – helyet kapott pl. a Tisza cipő és az egg map is.