41 strand csatlakozott az idei Mozdulj Balaton! programsorozathoz

Forrás: MTI

 2021. március 03. 16:18

A szabadidősportot középpontba állító rendezvényeket júliusban és augusztusban, szombatonként tartják meg a tervek szerint.

Minden korábbinál több önkormányzat, illetve strand csatlakozott a 2004-ben indult, Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozathoz, amelyet idén 18,1 millió forintos költségvetésből terveznek megvalósítani – derül ki a rendezvénysorozatot menedzselő Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi ülésén elfogadott tervekből.

A szervezők az idei sorozat megvalósításához 9 millió forintos támogatást remélnek az Emberi Erőforrások Minisztériumától, 5 millió forintot a BFT-től, és további 4,1 millió forintnyi forrást a résztvevő önkormányzatok hozzájárulásából.
A szervezők beszámolója szerint tavaly 33 település 38 stranddal csatlakozott a rendezvénysorozathoz. A 355 megvalósult programon több mint 31 ezer résztvevő regisztrált, 5 százalékkal több, mint az előző évben. A legnépszerűbb sportágaknak a strandröplabda, a vízi játékok és a strandfoci bizonyultak, de közkedvelt volt a tollaslabda, az asztalitenisz, a fitt gépek használata, a streetball, a teqball és a lábtenisz is. A program részeként folyamatosan fejlesztik, újítják a strandi sporteszközöket, illetve gondot fordítanak a homokos pályák karbantartására is.

Tavaly több mint 31 ezren regisztráltak a programokra

Fotó: 123rf

Az idei, elfogadott tervek szerint a július és augusztus szombatjain zajló, majd sporttalálkozóval záruló programsorozat fő célkitűzése továbbra is az, hogy a Balaton-parti települések strandjain a sportprogramok kínálatának bővítésével segítsék hozzá a térség lakóit és nyaralóit az aktív kikapcsolódáshoz.
Idén 35 tóparti település csatlakozott 41 stranddal, Balatonkenese jelentkezése még megerősítésre vár. A csatlakozók: Siófok, Zamárdi 2 strand, Szántód, Balatonföldvár 2 strand, Balatonszárszó 2 strand, Balatonőszöd, Balatonszemes 2 strand, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatonberény, Keszthely, Gyenesdiás 2 strand, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonederics, Szigliget, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy, Révfülöp, Kövágóörs-Pálköve, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Tihany, Balatonfüred 2 strand, Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonakarattya, Balatonkenese, Balatonvilágos.
A szervezők tájékoztatása szerint a rendezvény hivatalos honlapján (www.mozduljbalaton.hu) elérhetővé teszik a konkrét programnapokat, a résztvevő strandokat, a helyi szervezők nevét, elérhetőségét, valamint a korábbi évek rendezvényeinek 20-30 perces összefoglaló filmjeit, fényképsorozatait.
A szervezőbizottság megemlékezett Bartsch Jánosról, a Mozdulj Balaton! ötletgazdájáról és menedzseréről, aki a héten, életének 76. évében hunyt el.