Szombaton 450 helyen közel 2500 programmal vár a Múzeumok Éjszakája

Forrás: turizmus.com

 2023. június 23. 11:16

Már javában készülnek a múzeumok hazánk legnagyobb kulturális eseményére. Az idén június 24-én zajló Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozata nem csupán a legnagyobb, hanem a legnépszerűbb esemény is az országban, tavaly mintegy 330 ezer belépést regisztráltak a részt vevő intézmények.

A hagyományos múzeumi események mellett erre az estére izgalmas és látványos kísérőprogramokkal is készülnek a szervezők: koncertek, játékok, családi programok, táncos események, valamint a Szent Iván-éjhez kapcsolódó tűzugrás és tűzzsonglőr attrakciók sem maradhatnak ki a kínálatból, bár van olyan helyszín is, ahol épp a tűz ellen küzdenek majd szombat este.

A Katasztrófavédelem Központi Múzeum kőbányai telephelyére látogatók a Múzeumok Éjszakáján egy időutazás részesei lehetnek, hiszen azt nézhetik majd meg, hogyan nézett ki a tűzoltó, és milyen volt a tűzoltás a múlt században.

A szombati eseményen tűzoltási bemutatókra is számíthatnak a látogatók

Fotó: Múzeumok Éjszakája

 

A múzeumban csütörtökön zajlott a szombati esemény főpróbája, melyen a korabeli ruhákba öltözött tűzoltóknak a múlt század eleji eszközökkel és szekerükkel kellett a tüzet eloltaniuk.

Hogy hol és milyen programok zajlanak majd, a rendezvény hivatalos oldaláról, a muzej.hu oldalról lehet tájékozódni, ahol akár programtípus, helyszín és időpont szerint is lehet válogatni az események között.