Vasúti kedvezménnyel a Chagall-kiállításra

Forrás: turizmus.com

 2015. július 31. 22:40

Augusztus 1-től október 31-ig ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START a „Chagall remekművei Pécsett" kiállításra utazóknak. A kedvezmény Pécsre bármely belföldi állomásról igénybe vehető.

A kiállítás a XX. század egyik legkiemelkedőbb, legsokoldalúbb képzőművésze, Marc Chagall (1887-1985) alkotói világába enged betekintést. A pécsi tárlaton 40 bibliai témájú litográfiát, Homérosz Odüsszeia című művéhez kapcsolódó további 43 litográfiát, és a Párizsi Opera mennyezetének megújítására (1964) készült tervrajzokat, vázlatokat (15 litográfia) láthatunk, emellett 12 olyan litográfiát is, amelyek a jeruzsálemi Hadassah Egyetemi Kórház zsinagógájának ablakillusztrációját ábrázolják. Magyarországon összesen két Chagall-festmény található, mindkettőt a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye őrzi. Ezek közül az egyik – a Kék falu – jelenleg Pécsett tekinthető meg.

 

Az utazási kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, másodosztályon érvényes (első osztályú utazás esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni). Az alkalmi menettérti jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljes árú menettérti jegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy a kedvezmény legkorábban 2015. július 31-étől vehető igénybe, és a visszautazást legkésőbb a kiállítás zárását követő napon, azaz 2015. november 1-jén 24 óráig be kell fejezni. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak abban az esetben érvényes, ha azt a rendezvény helyszínén (Janus Pannonius Múzeum, 7621 Pécs, Káptalan u. 4.) lebélyegezték.