Hat ázsiai város a leglátogatottabb desztinációk között

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 26. 14:31

Bangkok, Szingapúr, Tokió, Hongkong, Szöul és Sencsen az a hat város, amely helyet kapott a toplistán London, Párizs, Dubai és New York mellett a Global Data 2018-as felmérése alapján.

Thaiföld idegenforgalom-barát vízumpolitikája, a promóciós erőfeszítések és az olcsó csatlakozások járultak hozzá ahhoz, hogy Bangkok legyen az első nemzetközi desztináció. Ezenkívül a gyenge ázsiai valuták, a városokba érkezők motivációinak sokfélesége is alapvető szerepet játszott a nemzetközi látogatók bevonzásában – mondta Aditi Dutta Chowdhury, a GlobalData gazdasági kutató-elemzője.

London volt a második legkedveltebb úti cél a nemzetközi turistaérkezések szempontjából. A város a világ egyik legfontosabb pénzügyi központja, egyben izgalmas szabadidős turisztikai látványosságok otthona. A látogatók csaknem 50 százaléka szabadidős célból utazott Londonba, ugyanakkor a brit font értékének csökkenése is tovább fokozta a város vonzerejét.

Párizsba összesen 13,2 millió külföldi turista érkezett 2018-ban. A kulturális örökség, a művészetek, az emlékművek és a kávézókultúra megismerése volt a városba érkezők legfőbb motivációja. A turisztikai ágazat Párizs és térsége teljes foglalkoztatásának körülbelül 9 százalékát tette ki.

 

Dubai a közel-keleti és észak-afrikai régióban vezette a listát a barátságos vízumszabályoknak köszönhetően. A 30 és 90 napos ingyenes vízumpolitika, amelyet több országnak kínálnak (köztük Kínának, Indiának, Oroszországnak, az Egyesült Államoknak és az Egyesült Királyságnak) jelentősen hozzájárult a Dubaiba érkező látogatók számának növekedéséhez.

A tíz legjobb város közül Tokió a 2014 és 2018 közötti időszakban a leggyorsabban növekedő turizmussal büszkélkedhet, a nemzetközi látogatókat tekintve a bővülés 60,5 százalékos. A Tokióba érkező nemzetközi látogatószám növekedését a köz- és a magánszektor kezdeményezései segítették, melyek például a turistabarát környezet megteremtését célozták. Nagy szerepet játszott a forgalomnövekedésben a vízumkötelezettség enyhítése is.

Vat Arun, Bangkok

Fotó: pexels.com

A globális turisztikai úti célok a kínai turisták számának ugrásszerű növekedésének lehettek tanúi, de Dél Korea és Japán is kulcsfontosságú küldőpiac voltak. A Kínai Nemzeti Turisztikai Igazgatóság (CNTA) szerint az országon kívülre irányuló utazások 262 százalékkal növekedtek 2008 óta, és várhatóan 2019-re elérik a 166 millió utazást.

Ezenkívül meg kell említeni Indiát is, amelynek nagy és egyre gazdagabb középosztályának köszönhetően az országon kívülre utazók száma 2008 óta 9,2 százalékkal nőtt. A UNWTO becslései szerint 2020-ig 50 millió indiai turista látogathatja meg a legnagyobb globális turisztikai desztinációkat.