6 párizsi tetőterasz

Forrás: turizmus.com

 2017. június 22. 14:42

Párizsban is egyre népszerűbbek a rooftop bárok, tetőteraszok. Íme néhány a legmenőbb tetőteraszokból, melyeket az Atout France gyűjtött össze.

A Le Perchoir Párizs 11. kerületében található egy épület 6-7. emeletén. Jó idő esetén a 7. emeleti rész szabadtéri bárként funkcionál, ahonnan lenyűgöző körpanoráma nyílik a francia fővárosra. Hűvösebb estéken pedig egy beltéri rész biztosítja a kellemes légkört.

 

Le Perchoir

Fotó: Tripadvisor

A Perchoir sikerén felbuzdulva már a BHV Marais épületének tetején is megnyílt egy tetőterasz. A Perchoir Marais csodás kilátást nyújt Párizs híres műemlékeire, köztük a Notre-Dame katedrálisra és a Szajnára is.

Perchoir Marais

Fotó: Tripadvisor

A Szajna partján, a Cité de la Mode et du Design tetején található a Nüba, mely egyben szabadtéri bár, étterem és diszkó is. A Nüba rendszeresen otthont ad dj esteknek, divattervezői vásároknak vagy akár szabadtéri jóga óráknak is.

Point Éphémère

Fotó: Facebook

Point Éphémère a Canal Saint-Martin csatorna mentén található bár, mely 2015-ben megnyitotta tetőteraszát is. Nagyon felkapott hely a fiatalok körében, így mindenképp érdemes asztalt foglalni, ha ki szeretnénk próbálni.Télen zárva van, de nyáron érdemes felkeresni a Mama Shelter tetőteraszát egy finom vacsora kedvéért, melyet nyugodt, szabadtéri környezetben fogyaszthatunk el.

Auteuil Brasserie

Fotó: Tripadvisor

Egy régi vasútállomás kerületében található az Auteuil Brasserie, melynek tetőterasza igazi megnyugvásnak számít a nyüzsgő párizsi mindennapokban. Áprilistól szeptemberig havi egy alkalommal valódi barbecue party-n is részt vehetünk.

Kapcsolódó cikkek