65 éves idén a Zoo Debrecen, az első vidéki állatkert

Forrás: turizmus.com

 2023. január 17. 13:14

A Zoo Debrecen alapításának 65. évfordulója alkalmából egész évben új attrakciókkal és élményekkel várja a látogatókat. A jubileumi programsorozatot a Csicsergő Családi Nappal nyitják meg január 21-én és 22-én.

A debreceni Nagyerdőben található állatkert mára már 17 hektáron mutatja be öt kontinens 170 állatfajának mintegy 900 példányát. Az idei évben már elérhető a Sétálóbérlet, amely az állatkert 365 napos látogatására jogosít fel, az Élménybérlet, amely a korlátlan játékgép-használatot biztosítja, illetve a valamennyi külön jegyes rendezvény belépődíját és sorban állás nélküli bejutás lehetőségét is magában foglaló VIP bérlet is – írta meg a visitdebrecen.com.

A tavaly óta kétnapos Csicsergő Családi Napon 9 és 16 óra között várja a látogatókat a Zoo Debrecen

Fotó: Zoo Debrecen

 

Az évforduló alkalmából egy jubileumi programsorozattal készül az állatkert, amelynek nyitóprogramja a Csicsergő Családi Nap lesz január 21-én és 22-én.

Az interaktív zoopedagógiai foglalkozás keretében a látogatók megtudhatják, hogyan tehetik madárbaráttá kertjüket, illetve saját kezükkel készíthetnek madárkalácsot a kézműves részlegen.

A 2023-as rendezvénykínálatban szinte minden hétvégére jut valamilyen program, legyen szó akár a februári Mackófesztiválról, vagy az áprilisi Citruskiállításról. Az állatkerti belépővel valamennyi programelem díjmentes.