Idén is lesz karácsonyi ronda pulcsis futás Budapesten és Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2022. december 03. 08:26

Az idei lesz a hetedik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhatunk a jótékonyság jegyében. December 10-én Budapesten és Debrecenben is vár a Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás.

Igazi családi eseményt álmodtak meg a szervezők 2015-ben: az élményfutáson részt vehetnek kicsik és nagyok, sportosak és kevésbé mozgékonyak, hiszen a távok sprintelve, kocogva, de akár sétálva is teljesíthetőek.

A sportolók Budapesten, a Városligetben mutathatják meg a legrondább pulcsijukat a nagyközönségnek. A Városliget déli bejáratától (Múzeum Mélygarázs és Promenád) indulva a ligeti futókörön elfut a csapat többek között a Millennium Háza és a Rózsakert mellett is.

A leggiccsesebb, legrondább vagy legviccesebb karácsonyi pulcsiban lehet futni

Fotó: Bakancslista Magyarország

Debrecen belvárosban is futnak a ronda pulcsisok: a Baltazár Dezső térről indulva, Piac utcai sétáló övezet és a debreceni adventi vásár érintésével. A gyülekező állomáson a start előtti bemelegítést Tisza Tibor, egyszeres magyar bajnok, ötszörös magyar válogatott labdarúgó vezényli, ezt követően az 5,2 km-es távot lehet egyéniben vagy váltóban, babakocsival vagy kiskutyával, családdal vagy kollégákkal futni – természetesen ronda pulcsiban.

Mindkét helyszínen 11 órakor indítják a mezőnyt.

A Karácsonyi Ronda Pulcsis Futáson résztvevőnek nem kell mást tenniük, mint előkapni a leggiccsesebb, legrondább vagy legviccesebb karácsonyi pulcsit, sapkát, sálat – és persze a futócipőt –, továbbá magukkal hozni a hátrányos helyzetben, mélyszegénységben élő gyermekeknek szánt csomagot.

Adománygyűjtés a futáson

Fotó: Bakancslista Magyarország

A szervezők a tárgyi adományokat a futás helyszínén várják, az adományok listája a Facebook-eseményleírásban található. A szervezők cégek adományait is örömmel fogadják, idén első felajánlóként a Budapest Park csatlakozott, ők a budapesti Wesley János Általános Iskola diákjait invitálják meg egy élménykorcsolyázásra.

Az eseményen a részvétel ingyenes, regisztrálni a budapesti eseményre a futás weboldalán, a debreceni eseményre a hello@bakancslistamagyarorszag.hu e-mail címre küldött üzenetben lehetséges a város megjelölésével.

A budapesti esemény a Városliget Zrt., míg a debreceni a Főnix Rendezvényszervező Kft.-vel közösen történik.