755 millió a soproni gyógyhelyek fejlesztésére

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 06. 10:59

A Lővereket új tartalommal szeretné megtölteni, Balfon pedig megújítja a településközpontot a soproni önkormányzat abból a 754,6 millió forintból, amelyet a gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztését támogató GINOP-pályázaton nyert a város.

Sopronban egy olyan versenyképes vonzerővel bíró gyógyturisztikai desztináció kialakítása a cél, amely minőségi egészségturisztikai és célcsoport-specifikus kiegészítő kínálattal, vendégbarát kiszolgáló infrastruktúrával és szolgáltatásokkal rendelkezik – közölte érdeklődésünkre az önkormányzat.

A fejlesztések elsősorban a helyszínek látogatószámának a növelését célozzák. A vendégéjszakák számának növekedése az újonnan létrehozott Sopron-Fertő kiemelt turisztikai régió jelentős fejlesztéseitől, egységes desztinációként való kezelésétől várható az önkormányzat szerint.

A támogatásból Sopron egyik legszebb részét, a Lővereket szeretnék új tartalommal megtölteni. Ennek érdekében látogatóközpontot alakítanak ki a rehabilitációs intézet közvetlen közelében, megújítják és bővítik az erdei rehabilitációs tanösvényeket, fejlesztik a panoráma sétautat, aktív szabadidőparkot és fitneszpontokat, továbbá a zenepavilon mellett kulturális piknikteret létesítenek, valamint rendezettebbé teszik a terület közlekedését is.

Balf központja

 

Balfon megújul a településközpont, amelyhez kapcsolódóan egy sétányt is kialakítanak. Emellett tematikus tanösvények, mozgásrehabilitációs útvonalak jönnek létre szabadidőparkokkal, épül egy kilátó, valamint információs pont és helytörténeti bemutatóhely létesül a művelődési házban. Megújítják az intézmény udvarát is, amely így valódi közösségi funkciót tölthet be.

A felsorolt fejlesztések kiegészülnek wifi-hozzáférési pontok kialakításával a gyógyhelyeken, továbbá elektromos kerékpártöltők elhelyezésével.

A projekt szorosan kapcsolódik a Modern városok program keretébe belül megvalósuló Lőver-programhoz, amelynek részeként új uszoda és konferencia-központ épül, valamint fejlesztik az infrastruktúrát is.

A magyar kormány – a 200 milliárd forintba kerülő M85-ös gyorsforgalmi út építése mellett – további 60 milliárd forintot fordít a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai régió fejlesztésére 2020-ig.