80 ezer turista ragadt egy kínai üdülőhelyen a koronavírus miatt

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 07. 20:56

Mintegy 80 ezer turistának kell kényszerűen meghosszabbítania a tartózkodását a kínai Sanya üdülőhelyen, miután a hatóságok új koronavírus-megbetegedések miatt elrendelték a lezárást a trópusi Hainan szigeten található városban.

Az AP News értesülései szerint a korlátozások szombat reggel léptek életbe, amikor a hatóságok megpróbálták megfékezni a vírus terjedését. Pénteken 229 fertőzést regisztráltak, szombaton pedig további 129-et.

Sanya, a Hainan-sziget legdélibb városa kedvelt üdülőhely

Fotó: 123rf.com

A vasút leállította a menetjegyek értékesítését a városban, és az összes légi járatot is törölték szombaton. Azoknak a turistáknak, akik el akarják hagyni a várost, hét napon belül öt negatív PCR-tesztet kell produkálniuk. Addig is a szállodák 50 százalékos kedvezményt adnak a szállás árából egy helyi tisztviselő tájékoztatása szerint.

A kínai kormány rendületlenül ragaszkodik a zéró tolerancia politikájához a Covid-járvány megfékezésére, amivel egyre inkább szembemegy a világ többi részével.

A korlátozás épp a főszezonban sújtja a népszerű üdülőparadicsomot. Emlékezetes, hogy a közelmúltban Sanghajban kitört járvány terjedése miatt a kínai hatóságok két hónapra lezárták az egész várost, emberek millióit ejtve "fogságba" és egyúttal csapást mérve a nemzetgazdaságra is.