A 2018-as junior műúszó-vb is Budapesté

Forrás: turizmus.com

 2017. július 12. 13:35

A magyar főváros adhat otthont a 2018-as junior műúszó világbajnokságnak - döntött keddi budapesti tanácskozásán a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vezetősége.

A felnőtt vizes vb pénteki nyitánya előtt tartott ülésről beszámolva Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy még Kanada pályázott az eseményre.

"Az ülés előtt sikerült megegyezni a kanadai Büro-taggal, Margo Mountjoyjal, hogy ők 2019-ben lesznek házigazdák. A FINA az egyezséget jóváhagyta" - mondta, hozzátéve, hogy a következő nagy feladat a 2024-es felnőtt rövidpályás vb elnyerése, amelyre Magyarországon kívül Hongkong, Tajvan és Oroszország kandidál.


"A korábbi jelentkezők közül Svájc és Németország már visszalépett, s nem akarom elkiabálni, de meggyőződésem, hogy a miénk lesz 2024 is, mivel a Bürónak értékelnie kell a magyarok helytállását" - jelentette ki Gyárfás Tamás, az érvek között említve, hogy 2021 helyett Magyarország elvállalta a 2017-es felnőtt világbajnokság rendezését.

"Rekordidő alatt egy csodálatos uszoda épült, amelyet kötelességünk kihasználni, hiszen nem egyszeri alkalomra született" - hangsúlyozta a sportdiplomata. "Más kérdés, hogy már Budapest a házigazdája a korábban elnyert 2019-es junior úszó-világbajnokságnak, valamint a 2020-as úszó, vízilabda, műugró, műúszó és nyíltvízi Eb-nek egyaránt" - tette hozzá.