A 2021-es berlini ITB is virtuális lesz

Forrás: turizmus.com

 2020. október 29. 13:38

Kizárólag virtuális formában rendezik meg a 2021. évi berlini ITB-t és a rendezvényt kísérő konferenciát március 9–12. között, a vásárra 2020. november 16-tól lehet jelentkezni.

A Messe Berlin a körülmények mérlegelése után úgy döntött, hogy kizárólag digitális formában rendezi meg jövőre a berlini ITB utazási szakvásárt és a rendezvényt kísérő konferenciát – jelentették be a szervezők. Ez azt jelenti, hogy 2020 után, amikor a kezdődő koronavírus-járvány miatt törölték, immár második éve marad el – legalábbis élőben – a világ egyik legjelentősebb turisztikai szakvására.

A kiállítói csomagokkal, a látogatói jegyekkel és a szponzorálási lehetőségekkel kapcsolatban 2020. november 16-tól lehet tájékozódni az ITB honlapján.

Az utazási szakma képviselői 1966 óta minden márciusban személyesen találkoznak Berlinben, sokan közülük nagyon jól ismerik egymást, számtalan emléket őriznek az éves „osztálytalálkozóról”, és profitálnak a vásáron létesített üzleti kapcsolatokból – emlékeztetnek a szervezők a vásár honlapján megjelent levelükben. Mint írják, emiatt szeretnék tartani magukat ahhoz az ígéretükhöz, hogy az ITB a sikeres üzletek, új és érett kapcsolatok, inspiráció és interakció első számú platformja marad.

Második éve marad el a világ egyik legjelentősebb turisztikai szakvására

Fotó: Facebook / ITB Berlin

Az utazási szakma visszajelzései az elmúlt hónapokban megmutatták, hogy a hálózatokra, az ismeretek cseréjére és az új üzletekre továbbra is szükség van, ezért a szervezők gondoskodnak arról, hogy a szakma jövőre is találkozni tudjon az ITB-n, ha csak digitális formában is.

A virtuális ITB kínálatáról előzetesen ennyit közöltek:

  • 4 napos fókusz a B2B üzleteken, 2021. március 9-től 12-ig (keddtől péntekig);
  • 3 sarokpont: tartalom, üzlet, networking;
  • személyre szabott kiállítói csomagok és szponzorálási lehetőség.

 

Magyarországon ugyanakkor a Hungexpo október 20-i közleménye szerint megtartják február végén a 2021-es Utazás kiállítást, ahogyan a 2020-ast vásárt is megrendezték.