A Balaton is egyre kedveltebb az osztrák turisták körében

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. november 20. 15:54

Az idei év első kilenc hónapjában Budapesten és a balatoni szálláshelyeken közel ugyanannyi osztrák vendégéjszakát regisztráltak, amely az első esetben 7, míg a Balaton esetében 2 százalékot meghaladó növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Egyenként 150-150 ezer osztrák vendégéjszakával e két turisztikai régió adja a magyarországi szálláshelyek Ausztriából érkező vendégforgalmának majd 40 százalékát. A jól költő és igényes osztrák turisták számának további növelése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. a szomszédos Ausztriában a tél közeledtével – Budapest és a gyógyfürdők mellett – a sokszínű és változatos Balatont is ajánlja az osztrákok figyelmébe.

Ausztria piacvezető turisztikai magazinja, a több mint 100 ezer olvasóval rendelkező Reise aktuell legfrissebb téli száma 3 oldalas exkluzív összeállításban számol be a Balaton télen is vonzó szolgáltatásairól. A konkrét program-, szállás- és étteremajánlóval kiegészített beszámoló az MT Zrt. sajtóútja alapján készült, részletesen bemutatva az elmúlt években megvalósult fejlesztéseket a szigligeti várfelújítástól kezdve a megszépült tapolcai tavas-barlangon keresztül a tihanyi levendulaházig.

 

Az MT Zrt. osztrák külképviseleti honlapján és FB bejegyzéseiben megtalálhatóak azon borászatok és prémium kategóriás éttermek listája, amelyek az őszi és téli hónapokban is várják a vendégeket. Az elmúlt napokban a téli balatoni ajánlatokat szakmai hírlevelében több ezer partneréhez juttatta el az MT Zrt bécsi képviselete Ausztriában. Az ausztriai magyarok körében népszerű, Rot-Weiss-Rot in Ungarn (RWRU) elnevezésű turizmus-mozgalom „nagykövetei" is konkrét kedvezményes ajánlatok alapján csábítják osztrák ismerőseiket téli Balatonhoz.  A tanulmányutak és a forgalomélénkítő akciók sorozata az év hátralevő részében az osztrák piacon tovább folytatódik, akárcsak az online-, print és a közterületi médiaakciók sorozata.