A Balaton legjobbjai a szállásfoglaló oldal interaktív térképén

Forrás: turizmus.com

 2022. július 21. 17:29

Már elérhető a Szallas.hu Balaton 111 névre keresztelt, ingyenes hozzáférésű, interaktív online térképe, melyen a magyar tenger legjobb nyári programjait és gasztronómiai helyszínét jelenítik meg úgy, hogy a lokáció, a leírások és a képgalériák mellett hanganyag is segíti a lehetőségek megismerését.

A Balaton népszerűsége töretlen, minden harmadik Szallas.hu-n leadott nyári foglalás a magyar tenger térségébe szól. A portál friss felmérése szerint ötből négyen legalább évi egy alkalommal ellátogatnak a Balatonra, ebből 56 százalékuk szállást is foglal. A gasztronómia és étteremlátogatás a strand és fürdőzés után a második legkeresettebb program.

A felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbben a gyalog vagy könnyen megközelíthető helyeket keresik, maximum 10 km-es körzetben. Az étterem, kávézó, büfé kiválasztása során az elhelyezkedés mellett az ár és az étlap, választék a legfontosabb szempontok.A kutatás eredményeit feldolgozva a Szallas.hu elkészítette a Balaton 111 névre keresztelt, ingyenes hozzáférésű, interaktív online térképét. „A magyar tenger legjavát helyeztük el a térképen: 111 nyári program, ebből 68 gasztronómiai helyszín vár felfedezésre a partszakasz közelében” - mondta el Dobronoki Mercédesz, a Szallas.hu Programok csapatának turizmus marketingmenedzsere.

Az éttermek mellett strandbüfék, borászatok, cukrászdák és kávézók is szerepelnek a térképen. A gasztrovonalon kívül pedig strandok, látnivalók és kalandok is felkerültek rá.

balaton111

A Szallas.hu a magyar tenger legjavát helyezte el a térképen: 111 nyári program, ebből 68 gasztronómiai helyszín vár felfedezésre a Balaton környékén

Fotó: Szallas.hu

A júliusban debütáló online térképen felül a Szallas.hu Programok aloldala már évek óta foglalkozik a hazai látnivaló-, fürdő-, esemény- és gasztrokínálat feltöltésével, ahol több mint 10 ezer utazótipp kalauzol el Magyarország bakancslistás látnivalóihoz. Idén május elsejétől július 17-éig 35 százalékkal nőtt a programkeresők száma az oldalon tavalyi év ugyanezen időszakához képest.