A Balaton Sound bejelentette első sztárfellépőit a jövő évi fesztiválra

Forrás: MTI

 2023. december 05. 15:25

Mások mellett Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype és Purple Disco Machine is fellép jövőre a zamárdi Heineken Balaton Sound-on. A népszerű elektronikus fesztivált 2024. július 3-tól 6-ig tartják a Balaton déli partján – közölték a szervezők.

"Fellép nálunk az idén Grammy-díjat kiérdemlő Purple Disco Machine, az aktuális dance színtér egyik legkarizmatikusabb alakja, James Hype, az underground elektronika szupersztárjaként emlegetett Paul Kalkbrenner, az új lemezével érkező Marshmello vagy Timmy Trumpet, de itt lesz a dance-porondon új korszakába lépő John Newman is" – idézte Filutás Annát, a Heineken Balaton Sound projektvezetőjét a közlemény.

Mint Csiszár Virág, a fesztivál booking menedzsere fogalmazott, a fellépőlista összeállításánál kiemelt szempont volt, hogy az elektronikus zenét kedvelő látogatók széles táborából mindenki találjon magának kedvenc előadót. "Szem előtt tartottuk, hogy az utóbbi évben nagyon népszerű keményebb, hardstyle, hard techno műfajok képviselői jövőre nagyobb teret kapjanak a fesztivál nagy helyszínein is. A most bejelentett nevek közül ilyen például Nico Moreno vagy Ben Nicky".

A most bejelentett tizenkét fellépő közül a remixeiről híres amerikai James Hype Ferrari című slágerével már több mint 500 milliónál tart, nemrég megjelent Drums című dala szintén nagy tempóban gyűjti a lejátszásokat. A brit énekes, dalszerző, dj-producer John Newman karrierje több mint tíz éve kezdődött a Rudimentallal közös Feel the Love című listavezető dallal, ezt követte a Love Me Again. Idei nagy sikere a Hold On to My Love.

Bejelentették a Balaton Sound első sztárfellépőit

Fotó: Balaton Sound / Facebook

 

Purple Disco Machine, azaz Tino Piontek német dj és zenei producer idén kapta a legjobb remix lemeznek járó Grammy-díjat. Szintén érkezik Paul Kalkbrenner, és a maszkot viselő dj-producer, Marshmello, akinek egy hónapja jelent meg legújabb albuma, a Sugar Papi.

A belga világsztár, Lost Frequencies szintén fellép a jövő évi Soundon, akárcsak Timmy Trumpet, aki nemcsak dj-producer, hanem hangszeres zenész is. Színpadra lép Ben Nicky, aki jelenleg az egyik legfoglalkoztatottabb elektronikus művész, a TikTok-on mintegy egymilliárd megtekintést ért el. Idén októberben megjelent legújabb hanganyagát fogja bemutatni Zamárdiban Will Sparks. A Nervo egy ausztrál dj-producer ikerduó, Miriam és Olivia Nervo formációja, amely évek óta a világ első számú női dj produkciója.