A Balatoni Kör tagjainak kedvencei is szerepelnek a Kóstold körbe kiadványban

Forrás: turizmus.com

 2023. június 15. 10:37

A hetedik alkalommal elkészült kiadvány küllemén is látszik, milyen fejlődésen ment keresztül a balatoni vendéglátás. Az idei Év strandétele versenyben újdonságként létrehozták a jóárasított strandétel kategóriát.

A Balatoni Kör 2023/24-es térképmelléklettel elkészített Kóstold körbe kiadványát Vincze Péter, a Balatoni Kör elnökségi tagja mutatta Veszprémben egy rendezvényen.

„Anno egy A/5-ös, megfordítható lapon mutatkoztunk be, ebben a Kóstold körbe kiadványban már 94 vendéglátóhely, szakmai partnereink és szponzoraink kaptak helyet" – hangsúlyozta az eseményen a szakember. A Balatoni Kör tagjai mellett idén is szerepelnek a füzetben a tagok által ajánlott helyszínek, éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, sörfőzdék, pálinkafőzde és turisztikai attrakciók mutatkoznak be.

A kiadvány a benne szereplő helyszíneken és a Balatoni Kör rendezvényein lesz elérhető.

„Az Egymást ajánljuk szlogenünk nemcsak ezen a rendezvényen, de a megjelent kiadványban is kézzelfogható" - mondta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke. Hozzátette: az 55 tag mellett az általuk ajánlott egységek is hisznek a közös gondolkodásban, egymás erősítésében. Évről évre nyílnak olyan helyek a Balaton körül, akik méltó helyet foglalnak el a tó körüli vendéglátásban.

A kiadványban már 94 vendéglátóhely kapott helyet

Fotó: Balatoni Kör/Pesthy Márton

 

 

Nem drága a Balaton

„Fontos kiemelni, hogy a kiadványban szereplő balatoni vendéglátóhelyek régóta tartják azt a kiszámítható, magas minőséget, ami ár/érték arányban az idei évben is kiváló" - folytatta Kardos Gábor alapító. A Balatoni Kör tagok átlagosan 10-15%-kal az kedvezőbb árakat adnak idén az élelmiszer inflációhoz képest, cáfolják tehát a vádat, mely szerint drága a Balaton. Véleményük szerint a balatoni helyek a vidéki vendéglátás érdekeit is képviselik, amikor nem adják alább sem árban, sem minőségben.

Az idei Év strandétele versenyben létrehoztak egy jóárasított ételkategóriát, válaszként a korábban feltett kérdésekre, hogy egy strandbüfében lehet-e jó áron minőségi ételt kapni. Elismert séfként és szakértőként Wolf András az idei évben is vállalta a nevezett ételek szakmai zsűrizését, az eredményhirdetésre várhatóan augusztus 3-án kerül sor. Nevezni a balatonikortitkar@gmail.com címen lehet.