A balatoni térség legnagyobb mozija nyílt meg

Forrás: MTI

 2020. január 16. 15:06

A csütörtökön Gyenesdiáson átadott moziban konferenciák megtartására is lehetőség van.

A Keszthely határában lévő Liget Plázában a mintegy 20 éve kialakított, de eddig be nem fejezett kéttermes mozit a nyíregyházi Szabolcs Cinema Kft. csaknem 250 millió forintos beruházással nyitotta meg.

Iván László, a cég ügyvezetője a megnyitón elmondta: a 300 férőhelyes nagytermet és a hamarosan megnyíló 120 személyes kisebb termet a 3D-s filmekhez is alkalmas legkorszerűbb vetítés- és hangtechnikával szerelték fel, székei pedig az átlagosnál is szélesebbek.

A 300 férőhelyes nagyterem mellett hamarosan egy 120 személyes, 3D-s termet is átadnak a gyenesdiási moziban

Fotó: Pixabay

A tulajdonos még évekkel ezelőtt figyelt fel arra, hogy Keszthely térségében nem üzemel egész éven át nyitva tartó mozi. Az új vetítőhelynek helyet adó épületrészt végül egy felszámolási eljárás után vásárolta meg.

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere azt mondta: a térségben mintegy 60 ezer ember él, számukra és az oda érkező turisták számára is hiánypótló időtöltési lehetőséget kínál az újonnan kialakított filmszínház. A csaknem tíz embert foglalkoztató mozi a vetítéseken kívül konferenciák, előadások megtartására is lehetőséget nyújt.