A Balatonon megkezdődött, a dorogi tavon vasárnap indul a SUP-szezon

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. március 08. 17:01

A múlt hét végén Balatonlellén rendezte meg az idei első amatőr SUP-versenyét a Lellei Beach Club, e hét végén a Dorog közeli Palatinus-tóhoz várják a környékbeli sportolókat.

Az állódeszkás evezés az elmúlt öt évben az egyik legkedveltebb időtöltéssé vált a tavaknál tartózkodó honfitársaink és a külföldről érkezők körében.

Tíz állódeszkás bátor nő és férfi állt SUP-deszkára a múlt hét végén a balatonlellei Virág strandon, a parton négy, babakocsit toló anyuka, három nordic walkingos és öt gyerekmotoros edzett, és szippantot bele a friss hatfokos, balatoni levegőbe.

„A víz sem volt több 6 Celsius-foknál, ám a versenyzőket, és a parti edzést vállalókat az se rettentett vissza a jó hangulatú télbúcsúztató sporteseménytől, amelyen nézőként, drukkerként csaknem kétszázan vettek részt” – számolt be röviden a vasárnapi eseményről Lengyeltótiné Lajos Beáta, a balatonlellei Baba-Mama Birodalom elnöke. Mint elmondta, nem kizárt, hogy a „balatoni bátrak” közül többen is ott lesznek a Dorog melletti Palatinus-tavon sorra kerülő, március 13-i Tavaszköszöntő SUP-napon.

A magyar vizeken is indul a SUP-szezon

Fotó: 123rf.com

„Immunerősítő szándékkal rendeztük meg a lellei programot, és ugyanez a célunk a dorogi tónál is, ahol amatőr és profi SUP-csapatok mérik össze ügyességüket. Lesz egy 200 méteres sprint, kezdőknek egy 1 körös 2 000 kilométeres, haladóknak két körös 4 000 kilométeres, és profiknak 4 körös 8 000 kilométer hosszú táv” – jelezte lapunknak Németh Zsolt a Lellei Beach Club ügyvezetője.

Ami pedig a további, június végéig tartó SUP-versenyeket illeti elmondta: április 16-án rendezik meg a Húsvéti SUP-ot, majd jön a nagy érdeklődéssel várt 3 kilométer hosszú, 8 napos Balaton-, és a június 25-re tervezett Super Balaton.

„Ám ezzel még koránt sem ér véget 2022-es SUP-szezon, mert hogy decembertől minden kezdődik elölről, és folytatódik 2023-ban” – tette hozzá a sportszervező.