A Balatonra látogat a Budapesti Fesztiválzenekar zenés teherautója

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 09. 17:34

A világhírű zenekar kamaraformációi Csopaktól Szentbékkálláig több helyen megállnak a hétvégén, hogy rövid koncerttekkel szórakoztassák a nyaralókat.

A budapesti sikeres utcazenélés után, a hétvégén ismét platóra szállnak a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) muzsikusai: augusztus 13–15. között a Balaton északi partjának nagyobb városaiban és a Balaton-felvidéken fognak zenélni. A zenészek péntek délután Balatonfüred, Csopak és Tihany utcáin, szombaton és vasárnap pedig többek között a Szigligeti várudvarban, Köveskálon, Szentbékkállán, a káptalantóti Liliomkert piacon és a kővágóörsi zsinagóga kertjében is játszanak majd.

Így utcazenéltek a BFZ muzsikusai Budapesten

Fotó: Budapesti Fesztiválzenekar

A kamaraformációk adta zenei élményen túl az érdeklődők személyesen a zenészektől vásárolhatják meg bérleteiket és jegyeiket a következő szezonra, akár SZÉP-kártyával is. A részletes balatoni program itt érhető el.

A Budapesti Fesztiválzenekar új évada egy hónap múlva, szeptember 9-én indul a Müpában, a Fischer Iván rendezésében látható Poppea megkoronázása című Monteverdi-opera próbái már folynak.

A közleményben felidézik, hogy a nyár elején nagy sikert aratott a Fesztiválzenekar négy keréken guruló budapesti utcazenélése, amiről az alábbi kisfilm készült.