A barcelonai kikötőben nyit új részleget az Ermitázs

Forrás: MTI

 2016. június 20. 12:16

A szentpétervári Ermitázs Múzeum új barcelonai részlege közvetlenül a tengerparton kap majd helyet, az első látogatókat 2019-ben fogadhatja.

A több mint 250 éves szentpétervári Ermitázs Múzeumnak Amszterdamban és Moszkvában működik már fiókintézménye. A spanyolországi terjeszkedésben most versenyre kelt a szintén szentpétervári Orosz Múzeummal, amely Málagában nyitott képtárat tavaly tavasszal. Mindkét város kedvelt turistacélpont.

A barcelonai részleg amellett, hogy az Ermitázs több mint 3 millió műtárgyból álló gyűjteményének kínál újabb kiállítóhelyet a világ egy másik pontján, egyfajta tudományos múzeumként is működne, ebben különbözve a többi külföldi képtártól.

A sz

A szentpétervári Ermitázs

 

A barcelonai Ermitázs modern, 15 ezer négyzetméteres épülete a kikötőben kap helyet, közvetlenül a tenger mellett. Öt emeleten összesen hét nagy kiállítótermet rendeznek be, amelyekben állandó és időszakos tárlatokat terveznek. Emellett helyet adnának konferenciáknak, előadásoknak és műhelyfoglalkozásoknak is. Az épület alapkövét még ebben az évben elhelyezik.

A beruházás 38 millió euróból (mintegy 12 milliárd forintból) valósul meg magánbefektetők révén.