A Bayern oltatlan sztárja miatt módosíthatták a bajorok a 2G-szabályt

Forrás: turizmus.com

 2021. november 19. 23:49

Bajorországban november 16. óta nem tartózkodhatnak oltatlanok a szállodákban, egy futballsztár miatt azonban – egy időre legalábbis – lazítottak a szabályokon.

Elsőre azt gondolná az ember, hogy a hír fake news, de ilyet a Bajor Rádió és Televízió azért csak nem terjeszt – írta a Reise vor 9 egy mindössze egy nap leforgása alatt életbe léptetett jogszabály-módosításról, amely a Bajorországban november 16. óta érvényes 2G-szabályt lazította.

Az történt ugyanis, hogy a november 19-i, augsburgi FC Augsburg – FC Bayern München Bundesliga-mérkőzés előtt Joshua Kimmichet, a Bayern oltatlan focistáját és több, ugyancsak oltatlan társát szerette volna elhelyezni a klubja a megszokott szállodájukban, az Augsburg belvárosában található Maximilian’s Hotelben. Mivel azonban Bajorországban a 2G-szabály értelmében kedd óta csak a védőoltással rendelkezők és a fertőzésen igazoltan átesettek tartózkodhatnak zárt közösségi terekben, oltatlanok akkor sem, ha van negatív tesztjük, a szobafoglalásról szó sem lehetett.

A sztorit megírta a Bild című újság, november 17-ére pedig meg is született a tartományi járványügyi intézkedésekről szóló rendelet módosítása, amelynek értelmében a nem beoltott és nem is felgyógyult vendégek nyomós indokkal, halaszthatatlan okokból, nem turisztikai céllal mégiscsak tartózkodhatnak a szálláshelyeken. Az egyetlen feltétel, hogy az érkezéskor, majd 72 óránként végeztessenek el egy PCR-tesztet.

Egy focimeccs ezek szerint nyomós indok és halaszthatatlan – jegyzi meg a Reise vor 9.

Joshua Kimmich 2019-ben a londoni Tottenham Hotspur stadionban, egy gól után

Fotó: ©cosminiftode/123rf.com

Joshua Kimmich végül nem is tudott játszani a meccsen, mivel néhány órával előtte oltatlan kontaktszemélyként karanténba kellett vonulnia.

Bajorországban pedig pénteken, az egészségügyi ellátórendszer összeomlásának veszélyére hivatkozva tovább szigorították a koronavírus elleni védőoltással nem rendelkezőkre vonatkozó korlátozásokat.