A bécsi újévi koncerten lányok is énekelnek az 525 éves fiúkórussal

Forrás: turizmus.com

 2022. november 15. 15:41

2023 mérföldkő lesz a híres Bécsi Újévi Koncert és a bécsi fiúkórus, a Wiener Sängerknaben történetében: most először a fiúkórus lányszekciója, a Wiener Chormädchen is részt vesz a hangversenyen. A fiúkórus fennállásának 525. évfordulóját ünneplik közösen.

Ugyan kevésbé ismert mint a fennállásának 525. évét ünneplő fiúkórus, de a Wiener Sängerknabennek 2004 óta lányszekciója is működik, a Wiener Chormädchen. A kórus jelenleg huszonöt, 9-15 év közötti lányból áll - közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája. 2023-ban törénelmet írnak: a fiúk és a lányok a koncerten Franz Welser Möst vezényletével Josef Strauss „Heiterer Muth” című polkáját adják elő közösen. Addig is a Wiener Chormädchen hetente kétszer próbál a Sängerknaben kampuszán, a lányok különböző iskolákba járnak.

becsikorus

2023 mérföldkő lesz a híres Bécsi Újévi Koncert és a bécsi fiúkórus történetében: most először a kórus lányszekciója is részt vesz a hangversenyen.

Fotó: Lukas Beck

A lánykórus elsősorban Bécsben lép fel, az újévi koncert után a következő nagy szereplésük a Wiener Sängerknaben jubileumi koncertjén lesz, 2023. május 14-én a Musikvereinben.

A Wiener Sängerknabennek összesen száz tagja van, akik a világ húsz országából származnak, és a kórus augarteni kampuszán laknak és járnak iskolába. A fiúk - négy kisebb kórusra osztva - leginkább külföldön koncerteznek. A Wiener Sängerknaben idén ünnepli fennállásának 525. jubileumát, ebből az alkalomból egy könyv és egy 25 darabból álló CD-sorozat is megjelenik.