A belföldi turizmus húzta az ágazatot Romániában

Forrás: maszol.ro

 2019. február 04. 15:28

A belföldi turisták száma 2018-ban 7,7 százalékkal nőtt az előző évhez képest, és lényegében ők biztosították a romániai idegenforgalom növekedését.

Az országos statisztikai intézet adatai szerint tavaly 5,7 százalékkal, 28,449 millióra nőtt a vendégéjszakák száma a romániai kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégek száma 6,3 százalékkal 12,809 millióra emelkedett, amiből a romániai turisták több mint 10 milliót tettek ki. A külföldi turisták száma 1,3 százalékkal, 2,785 millióra nőtt, ők 5,304 millió vendégéjszakát töltöttek el, ami 0,7 százalékos növekedés a 2017-es évhez képest. A Ziarul Financiar megállapította, hogy a belföldi turizmus növekedését az üdülési csekkek biztosították, amit a kormány a közalkalmazottaknak adott tavaly, így a romániai turisták által eltöltött vendégéjszakák száma 6,9 százalékkal emelkedett.

Segesvár látképe

Fotó: pexels.com

A lap megjegyezte, hogy Románia az utolsók között van az Európai Unióban a vendégéjszakák száma tekintetében, Magyarország és Csehország is megelőzi. A térségben az első helyen Lengyelország áll, ahol a turisták háromszor több vendégéjszakát töltenek évente, mint Romániában.

Kapcsolódó cikkek