A Benelux államokban ismét egyre több fertőzöttet regisztrálnak

Forrás: MTI

 2021. július 09. 16:19

Ismét növekvő tendenciát mutat a koronavírussal fertőzött esetek száma a Benelux országokban, Belgiumban egy hét alatt 78 százalékkal, Hollandiában 277 százalékkal, Luxemburgban pedig több mint hétszer annyi fertőzöttet regisztráltak a hét folyamán, mint a korábbi hétnapos időszakban.

A belga közegészségügyi intézet pénteken közzétett adatai szerint az elmúlt hét során naponta átlagosan 628 új koronavírus-fertőzéses esetet jegyeztek fel az országban, ami 78 százalékkal több az előző hét adataihoz képest.

A vírus szaporodási száma 1,09-re emelkedett, ami azt jelenti, hogy a járvány terjedése ismét gyorsul. A 100 ezer lakosra jutó új esetek szám elérte az 59,8-at – tették hozzá.

Az illetékes holland közegészségügyi hatóság pénteki tájékoztatása szerint az országban ismét emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában 5475 új esetet jegyeztek fel az országban, ez a hatszorosa az egy hete feljegyzett számoknak és 1815-tel több, mint csütörtökön.

A holland sajtó arról tájékoztatott, hogy a rendkívüli intézkedések feloldása helyezett a kormány újabb korlátozások bevezetését fontolgatja a fertőzések növekedésére hivatkozva. A várható intézkedések között a szórakozóhelyek újbóli, kötelező bezárása és a többnapos rendezvények lemondása szerepelhet.

A többnapos rendezvényeket is bezárhatják Hollandiában a fertőzöttek számának emelkedése miatt

Fotó: 123rf.com

A luxembourgi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint jelentősen növekedett az új fertőzöttek száma az országban. A hét folyamán 787 ember esetében azonosították a koronavírust, szemben az azt megelőző hétnapos időszakban feljegyzett 107-tel. A kormány az új fertőzöttek magas számát a távolságtartásra és az orrot és szájat takaró maszkviselésre vonatkozó szabályok megsértésével indokolta.