A Seychelle-szigeteken is elfogadják a magyar védettségi igazolást

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. december 14. 10:07

A Seychelle Köztársaság a 25. ország, amellyel Magyarország kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolások kölcsönös elismeréséről. Az erről szóló rendelet kedden lépett hatályba – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A koronavírus ellen beoltott magyar állampolgárok az oltóanyag típusától függetlenül szabadon, karanténkötelezettség nélkül, egy negatív PCR-teszt bemutatásával utazhatnak a Seychelle-szigetekre – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A repülőtérről bejelentkező Szijjártó Péter elmondta, a politikai megállapodást követően hétfőn a technikai egyeztetéseket is lezárták, így keddtől hatályba lép a vakcinaigazolások kölcsönös elismeréséről szóló megállapodás a Seychelle Köztársasággal. Az erről szóló rendelet a hétfő esti Magyar Közlönyben jelent meg.

Magyarország korábban az alábbi 24 országgal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elismeréséről:  Albánia, Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Georgia/Grúzia, Horvátország, India, Kazahsztán, Kirgizisztán, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, San Marino, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna, Üzbegisztán, Zöld-foki Köztársaság, Egyiptom és a Maldív-szigetek.

seychelles_123rf

A vakcinaigazolás mellett egy negatív PCR-tesztet is be kell mutatni a beutazó magyaroknak

Fotó: 123rf.com