A BFTK képviselte Budapestet a WTM-en

Forrás: turizmus.com

 2016. november 16. 16:38

A turisztikai szakma vezető rendezvényén, a 182 ország mintegy 5000 kiállítóját felvonultató londoni 37. World Travel Market (WTM) szakvásáron a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) képviselte Budapestet.

A BFTK a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 210 négyzetméteres standján – 21 magyar társkiállítóval közösen – reprezentálta Magyarországot.

A cég képviselői többek között, tárgyaltak a Jet2.com légitársasággal, mely a szigetország négy városából indít járatokat Budapestre. A vállalat saját utazásszervező céggel is rendelkezik. A Jet2holiday kínálatában az egyik legtrendibb célpont Budapest. Az egyeztetéseknek köszönhetően, a Jet2holiday a Budapest Cardot, a főváros hivatalos kedvezménykártyáját is kínálja majd utazási csomagjai mellé.

 

A BFTK tárgyalást folytatott továbbá az Európai Turisztikai Szövetség az ETOA, valamint az amerikai utazási irodák szövetsége, az ASTA képviselőivel. A két szervezet meghívta tagjai sorába, illetve rendezvényeire a BFTK-t.

A tervek szerint Oroszország a 2017. évi budapesti Utazás Kiállítás díszvendége. Ennek apropóján a magyar standon került sor dr. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos és az illetékes orosz miniszter találkozójára, melynek kapcsán a BFTK külön is tárgyalat az Orosz föderáció bel- es külföldi megjelenéseit szervező Intourmarket céggel. Budapest partnervárosai Moszkva és Szentpétervár, igy a két orosz metropolisz megjelenését a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ kiemelten kezeli, hozzáadott értékként, a turisztikai mellett kulturális vonalon is.

A Tripadvisor cégcsoportba tartozó Viator Tours-al a Budapest Card értékesítési lehetőségeiről folytatott tárgyalásokat a BFTK.

A megbeszélések mellett a információs pultnál is tájékoztatták az érdeklődőket a BFTK munkatársai.

A USG (usergeneratedcontent, a közösségi média felhasználók által előállított tartalmak) utazás témakörben már nem elhanyagolható, utazási döntést is befolyásoló tényezővé vált. A BFTK a brit CHUTE-tal folytatott megbeszélést a Budapesttel kapcsolatos felhasználók által generált tartalmak turisztikai desztinációkkal való összekapcsolásáról. Több külföldi PR-ügynökség is bemutatta portfólióját, azzal a céllal, hogy Budapestet is ügyfelei között tudhassa (PURE, Maximum Exposure, Mediaco, Interfacetourism). Stratégia tárgyalás keretében mutatkozott be a Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ az Eurail Group számára, amely jelentős beutazó forgalmat bonyolít vasúton, és Budapestet kiemelten ajánlja utazóinak a város fesztivál-, gasztro- és kulturális programkínálatán keresztül. Jelentősen megemelkedett azon szabadúszó újságírók, utazási bloggerek, PR szakemberek száma, akiknek jövőbeni tervei között Budapest felfedezése és bemutatása szerepel.