A bivalytúrától a „botkóstolóig" – tovább fejleszti túrakínálatát Mórahalom

Forrás: turizmus.com

 2021. január 21. 16:42

A korábbi évekhez hasonlóan idén is együttműködésre hívta partnereit a mórahalmi TDM szervezet a vezetett túrákhoz, garantált programokhoz kapcsolódóan.

Az ökoturizmus fejlesztése, népszerűsítése továbbra is hangsúlyos a szervezet munkájában és a jelenlegi helyzet is rámutatott a fokozódó igényre e téren. A kialakítandó programokhoz kapcsolódó egyeztetés részleteiről Kovács Ildikó TDM menedzser tájékoztatta szerkesztőségünket.

Mint mondta, idén sem maradhat el az „Értékeink nyomában” túrasorozat, mely Mórahalom és térségének természeti és kulturális értékeire szeretné ráirányítani a figyelmet. Ennek érdekében január 19-én online meetinget tartottak korábbi és új térségi partnereikkel annak érdekében, hogy egy gazdag, informatív, de egyben élményteli túrakínálatot hozzanak létre.

A találkozó fő témája az éves túrák programtervének összeállítása volt, az esemény végére több mint 15 vezetett túra terve készült el.

A térségben idén is megrendezik a közkedvelt naplementés bivalyos túrát, az éjszakai kerékpáros túrát, a gombatúrát és a tavaly indított nordic walking „botkóstoló” eseményt.

Íriszek nyomában a Csodarét túrán

Fotó: Mórahalmi TDM

Újdonságokkal is készülnek a szervezők, mint például a Szent Iván-éji Szerelemdomb túra, az amatőr fotós túra a Csipak-semlyéken, a kerékpáros bunkerfelfedező túra, de a tervek között szerepel egy kincskereső túra is Ferenc József nyomában.

„A vezetett túrákon kívül további érdekes, egyénileg (szakvezető nélkül) teljesíthető programok is színesítik a kínálatot az idei évtől” – emelte ki az új kihívásokra adott válaszként a TDM-menedzser.

Indítanak majd egy kihívás túrát, amelynek különböző állomásain kell szelfiket készíteniük a résztvevőknek, és ezeket bemutatni a szervezőknek. A kihívás teljesítőit oklevél, valamint meglepetés is várja a kellemes kikapcsolódáson túl.

Ezen kívül egyik partnerük a tavalyi évben olyan digitális ismertterjesztő segédanyagokat dolgozott ki, melyek lehetővé teszik az egyéni felfedezés lehetőségét a Röszke térségében található tanösvényekhez, élővilághoz kapcsolódóan. Külön érdekessége a kezdeményezésnek, hogy az ismeretszerzést elősegítő szakmai anyagok már elérhetőek a Beretzk Péter Természetvédelmi Klub honlapján, és akár már most, a téli hónapokban is fel lehet készülni a későbbi „terepszemlére”, de a helyszínen is használhatóak az anyagok a digitalizációnak köszönhetően.

Az egyeztetésen kerékpáros szervezet képviselői, természetvédelemmel foglalkozó egyesület vezetői, oktatók, és egyéb szakemberek vettek részt, ami nagymértékben hozzájárul évről évre a változatos tematikákhoz.

Kovács Ildikó elmondta, hogy gazdag ökoturisztikai programkínálatukkal szeretnék a környékbeli kirándulókat is megszólítani, de egyúttal készülnek a vírushelyzet utáni nyitáskor érkező vendégeknek is természetközeli élményeket kínálni.

A túrák szervezése ugyan még folyamatban van, addig is az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a visitmorahalom.hu oldalt, valamint a Móra-Tourist Facebook-oldalát a folyamatosan megújuló tartalmakért.

Kapcsolódó cikkek

Jól informáltan Mórahalmon

2020. december 01.