A biztonságos tömegközlekedést oktatják Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2020. január 23. 15:43

A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien tavaly több mint 70 ezer embernek tartott továbbképzést a biztonságos tömegközlekedésről.

A vállalat fontosnak tartja, hogy az utasok megfelelően tudják kezelni a különböző problémás helyzeteket. Tudniuk kell, hogy nem mindig a vészfék meghúzása jelenti a megoldást, hiszen a metrószerelvényeken a probléma bejelentése után a Wiener Linien munkatársai azonnal intézkednek – írják közleményükben.

Az utasoknak tudniuk kell, hogyan viselkedjenek vészhelyzetben

Fotó:  Wiener Linien/Manfred Helmer

Már az általános iskolások is különböző túrákon vehetnek részt a nagyváros metróvonalain, ahol különböző szituációkkal ismertetik meg őket a kurzusvezetők.

A tanulók gyakorlati tippeket is kapnak arra, hogyan kell viselkedni vészhelyzetben, és hogyan lehet gyorsan segítséget kérni anélkül, hogy önmagukat veszélyeztetnék.

Tavaly összesen 78 millió kilométert tettek meg a Wiener Linien járművei. Ez nagyjából megfelel a Hold és a Föld közötti távolságnak.

A bécsi tömegközlekedési vállalatnak folyamatosan karban is kell tartania a járműveit, hiszen naponta több mint 214 ezer kilométert tesznek meg.

Kapcsolódó cikkek