A Blaha Lujza utcáig ér idén a füredi Anna-bál

Forrás: MTI/turizmus.com

 2017. június 20. 18:34

Július 29-én rendezik meg a 192. balatonfüredi Anna-bált, melyet idén is prímásverseny és operakoncertek kísérnek, míg a Blaha utca most először bálteremmé avanzsál.

Bóka István, Balaton-parti város polgármestere az eseményről szóló sajtótájékoztatón azt mondta: az Anna-bál szervezésében egyszerre törekedtek a hagyományőrzésre és a megújulásra. Ebben az évben is többnapos programsorozatot szerveznek a bál köré, az Anna Fesztivál rendezvényeit július 25–30. közt tartják a Balaton-parti városban.

Látványos lesz a tavalyi szépségkirálynő felvonulása és az idei győztesek sétakocsikázása, amelyen a szilvásváradi, a mezőhegyesi és a bábolnai állami ménesbirtok, valamint idén először a Magyar Nemzeti Lovas Díszegység is részt vesz – emelte ki a polgármester. Idén is lesz sétálójegy, valamint a felvonulás után a Blaha utcát lezárják, és kísérleti jelleggel utcabált rendeznek, ahol kivetítik a bál meghatározó eseményeit is.

Bálozók az Anna Grand Hotel kertjében

Fotó: annabal.hu

Az Anna-bált idén ötödik alkalommal kíséri prímásverseny. A kétnapos versenyt látványos gálakoncert zárja a bál előtti szerdán a Gyógy téren Tarnai Kiss László nótaénekessel. Az Anna-bál hetében csütörtökön a Magyar Állami Operaház énekkara ad műsort, pénteken Wágner- és Mozart-műveket hallhat a közönség, vasárnap pedig A bolygó hollandi című előadást láthatják felvételről az érdeklődők a Gyógy téren. Idén első alkalommal a Balatonhoz kapcsolódó irodalmi beszélgetések is tarkítják az Anna-bálhoz kapcsolódó programokat.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a bálkirálynő idén a Herendi Porcelánmanufaktúra  Royal Garden-mintával ellátott díszserlegét kapja – ilyen mintájú nászajándékot küldött Magyarország Vilmos brit herceg esküvőjére –, a vacsorát pedig csaknem 60 millió forint értékű, 3500 darabos kék Apponyi-mintás étkészletben tálalják az Anna Grand Hotelben.