A brit turisták már nem félnek a terrorizmustól

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 08. 16:47

Törökország, Egyiptom és Tunézia piacára is visszatértek a szigetország lakói.

A ForwardKeys és a GfK  felmérése szerint az idén nyáron hatalmas arányban megugrott a britek utazási kedve azokba az országokba, ahová a terrorfenyegetések miatt az elmúlt években nem mentek a nyugati turisták. Különösen a török, a tunéziai és egyiptomi szolgáltatók örülhetnek ennek – írja a travelwirenews.com.

Törökország, amely a három közül a legnagyobb piaci részesedéssel bír, 66,4 százalékos növekedést ért el a brit üdülők körében a foglalások alapján. Egyiptomba 50,9 százalékkal több szigetországi turista látogat 2018-ban, mint egy évvel korábban, Tunéziában, amelynek viszont csak egészen pici, 0,7 százalékos a piaci részesedése, 901 százalékos a növekedés.

Isztambul vonzza a turistákat

Fotó: turizmus.com

A hagyományos piacokra azonban, mint amilyen Spanyolország vagy Portugália, az idén kevesebb brit megy. Előbbi 2,5 százalékkal esett vissza, utóbbi 0,2 százalékkal. A spanyol üdülőhelyek viszik el egyébként a brit turisták 46 százalékát.

Görögország ugyanakkor növelni tudta a vonzerejét a britek szemében, 11,5 százalékkal nőtt az ott szállást foglaló szigetországiak száma, és eredményesebbek voltak a horvát és bolgár utazásszervezők is, előbbiek 12,1, utóbbiak, 20,2 százalékkal több britet láthatnak vendégül.

Kapcsolódó cikkek