A BudaParton nyit újra a Dürer Kert

Forrás: turizmus.com

 2021. május 05. 11:41

A Duna partján épülő BudaPart új városnegyed fejlesztője a közösségépítés jegyében támogatja a Dürer kertet, hogy a városnegyedet élettel töltsék meg. Ezzel egy sokszínű, kulturális intézmény érkezik a városrészbe.

A Dürer Kert a főváros kulturális életének egyik meghatározó szereplője immár közel tizenöt éve, mely a megállapodás keretében az új helyszínen egy nemzetközi színvonalú kulturális térként születhet újjá.

A két koncertterem és a kerthelyiség a BudaPart déli részén, a Lágymányosi-öböl partján valósul meg, amivel egy nemrég felszabadult, jelenleg leromlott állapotú bérlemény alakul át és kap teljesen új formát – közölte a BudaPart fejlesztője, a Property Market.

A szórakozóhely kerthelyisége akár már idén nyáron megnyithat, a felújítás után pedig a koncerthelyszín és a kulturális tér is.

Schrancz Mihály, a fejlesztő cég (b) és Nagy Zsolt (j), a Dürer Kert vezetője

Fotó: Property Market

A Dürer Kert vezetősége többek között a remek megközelíthetőség, az egyedülálló vízparti környezet, a hosszútávú, biztos bérleti szerződés miatt döntött az új, vízparti helyszín mellett.

„A Dürer Kert elhivatottsága remekül illeszkedik a stratégiánkba, ezért nagyon örülök, hogy a következő években a városnegyed egyben egy új formátumú, budai kulturális központtá is válik” – mondta el az együttműködés kapcsán Schrancz Mihály, a városnegyed fejlesztő cégének ügyvezetője.

„A közel kétéves keresés alatt nagyon sok helyszínt megnéztünk és legjobbnak a BudaParton található terület bizonyult. Más lesz a hangulata, mint a régi Dürernek, de ez a helyszín a közvetlen Duna partjával, természetközeliségével és a méretével egy nagyon szép kihívást és feladatot jelent számunkra” – tette hozzá Nagy Zsolt, a Dürer Kert ügyvezetője.

A „BudaPart a kultúráért” kezdeményezés részeként, amint a pandémiás helyzet lehetővé teszi, újra elindulnak és kiegészülnek a családi és közösségi programok, mint a szabadtéri mozi, koncertek, kiállítások, termelői piac, valamint számos egyéb rendezvény is várható az új városnegyedben – közölték.