A budapesti 4-es metrót is népszerűsítik Ausztriában

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. szeptember 18. 21:45

Magyarország és Budapest népszerűsítése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviselete évek óta stratégiai együttműködés keretében dolgozik az ÖBB railjet projektigazgatóságával. Ennek új hozadéka, hogy Bécsből átszállás nélkül el lehet majd jutni Debrecenbe.

A kooperáció újabb állomásaként szeptember közepétől több héten keresztül Ausztria legnépszerűbb napilapjainak (Österreich, Heute) olvasói turistacsalogató PR-cikkekből informálódhatnak arról, hogy a budapesti 4-es metró átadásával tovább rövidült a két főváros közötti utazási idő. Bécs belvárosából Budapest centruma az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően immár 2,5 óra alatt elérhető. Az osztrák nagyvárosokat Budapesttel összekötő railjet-komfortvonat immár naponta hétszer teremt közvetlen kapcsolatot a két ország között.

A két társaság együttműködésében készült, „Mit den ÖBB nach Ungarn" (ÖBB-vel Magyarországra) című információs füzetben a két országot érintő valamennyi EURegiós, InterCity- és EuroCity- (railjet) vonatjárat menetrendje megtalálható. A jegyárak mellett az Ausztriából vonattal elérhető hazai települések turisztikai programajánlója és a látnivalók leírása is szerepel a füzetben. A 20 ezer példányban elkészült brosúra az ÖBB valamennyi érintett vasútállomásán, információs irodákban, illetve a jelentősebb utazási irodákban is fellelhető. Az MT Zrt. ausztriai képviselete ezenkívül nagyközönségi vásárokon, 30-40 egyéb rendezvényen és workshopon, valamint információs irodájában terjeszti az infókiadványokat.

Az MT Zrt. és az ÖBB együttműködése alapján rendszeres nyereményjátékokon, hírleveleken, közös hirdetési akciókon keresztül invitálják a turistákat Magyarországra. Az év elejétől február közepéig például az ÖBB és az MT Zrt. közösen népszerűsítette Budapest téli turisztikai kínálatát. Salzburg, Linz, St. Pölten és Bécs pályaudvarain digitális hirdetőoszlopokon megjelenő hirdetések hívták fel a figyelmet arra, hogy az Ausztriából vonattal könnyen elérhető Budapesten meleg és gyógyító fürdők, valamint a téli kampány keretében ingyenes szállodai szoba várja a legalább három napra érkező vendégeket.

Három évvel ezelőtt az MT Zrt. bécsi szakmai rendezvényén vetődött fel először a Bécs–Debrecen közvetlen összeköttetés igénye. Az elképzelés idén a téli menetrend bevezetésével valósággá válik: Bécsből átszállás nélkül el lehet majd jutni hazánk második legnépesebb városába. Ausztriában egyébként egyre népszerűbb közlekedési forma a vonatozás, az EU-s államokban készült statisztikák szerint mára e területen az osztrákok listavezetők. Tavaly az osztrákok személyenként 1425 kilométert utaztak vonattal, s ezzel megelőzték az eddig a lista élén álló Franciaországot (1400 kilométer). A harmadik helyen Svédország (1235 kilométer), a negyediken Dánia (1215 kilométer), az ötödiken pedig Németország (1085 kilométer) áll. Magyarország a táblázat 9. helyén foglal helyet, évi 790 kilométer/lakos aránnyal.