A Budapesti Tavaszi Fesztivál vonzerő az osztrákok számára

Forrás: turizmus.com

 2015. március 24. 09:14

Egy friss kutatás alapján a megkérdezett osztrákok 55%-a számára a kulturális- és városlátogatási motiváció fontos szempont az idei utazási döntéseik meghozatalánál.

E trendet igazolja vissza, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivál évek óta nagy számban vonzza az osztrák vendégeket is, és minden bizonnyal így lesz ez idén is. Budapest mára Európa „legizgalmasabb kulturális desztinációjává” vált, a BTF pedig egy jól bejáratott, és jól kommunikálható brand lett a szomszédos Ausztriában, amelyre kiemelten épít a Magyar Turizmus Zrt. is turisztikai-márkakommunikációja során.

Az idén 17 napon keresztül, április 10. és 26. között megrendezésre kerülő, 135 programot felvonultató kulturális fesztivált a Magyar Turizmus Zrt. is több csatornán keresztül népszerűsíti Ausztriában, a kultúrára igen fogékony osztrák célközönség körében. Az elmúlt és elkövetkezendő hetekben százezres olvasótábor találkozhatott, illetve találkozhat a BTF meglátogatására invitáló cikkekkel, tippajánlókkal osztrák életmód- és utazási magazinokban, on-line felületeken, valamint köztéri plakátokon, hírügynökségi tudósításokon és az MT Zrt. sajtóközleményein és tanulmányútjain keresztül.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően február 5-én Bécsben került először sor a Budapesti Tavaszi Fesztivál hivatalos programjának sajtóbemutatójára, amely alapján tucatnyi cikk, TV és rádiótudósítás, Budapest felkeresésére invitáló összeállítás született az osztrák médiában. A nagyközönségi kommunikáció érdekében az MT Zrt. az osztrák vasúttársasággal, és több utazási irodával is kiemelten népszerűsíti Budapest tavaszi kínálatát. Az on-line aktivitások mellett a bécsi belváros kiemelt helyein city light plakátok hívják fel a közelgő budapesti fesztiválra a figyelmet. Az osztrák sajtóban az MT Zrt. aktivitása nyomán megjelent cikkek itt olvashatóak: http://at.gotohungary.com/uber-unser-land-geschrieben .