A Bükk turizmusáról egyeztettek a szolgáltatók összefogásáért

Forrás: turizmus.com

 2021. június 07. 11:48

Egyeztetést kezdeményezett a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület az egri turisztikai szolgáltatókat tömörítő szervezetekkel. A cél a Covid-19 járvány utáni újraindulás során egymás erősítése, közös programok, programcsomagok kidolgozása.

A megbeszélés-sorozat első állomása a Hotel Eger&Park volt, ahol Harmati Judittal, a hotel tulajdonos-szállodaigazgatójával, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége régiós alelnökével folyt egyeztetés – tájékoztatta lapunkat Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke.

 

Újraindulás, képzés, csomagajánlatok

Szó esett a turizmus újraindulása miatti létszámproblémákról és a bérversenyről, amely a turisztikai szektor minden ágazatát érinti. Az újrainduló turisztikai vállalkozások ugyanis sok esetben jóval magasabb béreket ígérnek azoknál, akik a bezárások idején végig megtartották a munkatársaikat, emiatt utóbbiak most hátrányba kerülnek.

A megbeszélés másik kérdésköre a turisztikai egyetemi és felnőttképzésekhez kapcsolódott. A Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület még a szezon kezdete előtt szeretné elindítani azt a képzéssorozatot, amelynek célja a turisztikai munkatársak helyismereti továbbképzése, illetve a jó gyakorlatok megismertetése, amelyben az egyesület egyaránt számítana a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségére, valamint az egri turisztikai szolgáltatókra.

Balról jobbra: Törőcsik Gábor, Badacsonyiné Bohus Gabriella, Rejtőné Kovács Adrienn és Szendrei Mihály

Fotó: Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület

A megbeszélésen felmerült, hogyan építhető be az egri attrakciók kínálata a csomagajánlatokba. Ezzel kapcsolatban elhangzott, több egri attrakció bizományosi jegyértékesítési szerződést köt a szállásokkal, amelynek keretén belül jelentős kedvezménnyel biztosítják számukra a belépőjegyeket. Ez kiváló lehetőség a szállásadónak, hogy exkluzív programokat kínáljon a vendégeinek, egyben az attrakcióknak is, mivel ezáltal a szállásadók plusz promóciós felületeket jelentenek számukra.

 

Csillagtúrák a térségben

A nap második felében az egri TDM vezetőjével, Törőcsik Gáborral, valamint az Egyesület Eger Idegenforgalmáért elnökével, Badacsonyiné Bohus Gabriellával folytatott tárgyalásokat Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke és Rejtőné Kovács Adrienn alelnök. A témák között érintették, hogyan segíti az egri városvezetés a turisztikai szektor működését, valamint az egriek bemutatták azokat a kampányelemeket is, amelyeket a turisztikai szolgáltatók és a TDM közösen állítottak össze Eger újraindulása érdekében és következetesen visz végig a helyi turisztikai közösség február óta a TDM szakmai irányításával.

A megbeszélés-sorozat további témái között felmerültek a közös minőségbiztosítás kérdései, valamint a közös csomagok és keresztpromóciós akciók kialakításának a lehetőségei is, hiszen a közös Bükk-brand létrehozása mára már a vendégigények szintjén is jelentkezik – hangsúlyozta Szendrei Mihály. Egyre jellemzőbb, hogy a térségbe érkező vendégek csillagtúrákat tesznek a térségben, s amellett, hogy igénybe veszik a wellness- és fürdőszolgáltatásokat, felfedezik a Bükk természeti látnivalóit is.

A tárgyalások eredményeként megegyezések születtek: a jövőben a térségi szereplők szorosabban működnek együtt, az érdekeik érvényesítése és a piaci lehetőségek jobb kiaknázása érdekében. Miskolc legnagyobb turisztikai szervezete tovább folytatja az összefogás kiszélesítését és további településeket és térségeket szólít meg a közeljövőben – tette hozzá az elnök.